Belgische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit belgie? Kijk dan bij al onze Belgische recepten.Ontbijt in België
Het ontbijt in België is doorgaans redelijk simpel. Men eet een boterham, broodje of croissant met beleg. Beleg kan zoet of hartig zijn. Het drinken is meestal koffie of thee. Tegenwoordig eten de mensen in België ook veel ontbijtgranen of yoghurt in de ochtend.Avondeten
Het avondeten in België wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan warm gegeten. De aardappel wordt in veel gerechten gebruikt. Ook worden er regelmatig groentes gegeten. De Belgen houden van een Bourgondisch leven en wanneer er iemand blijft eten, dan kan dit een behoorlijke tijd in beslag nemen.Typisch Belgisch eten
België heeft veel invloeden uit andere landen. Zo wordt er veel pasta en rijst gegeten. Ook gaat men geregeld uit eten in België. Toch zijn er ook veel typisch Belgische gerechten en ingrediënten. Zo passen stamppotten echt bij België en vind je ook vaak mossels en witlof, spruitjes en sla in gerechten. Asperges worden vaak gezien als een echte delicatesse. En wat te denken van de Vlaamse frites? Deze zijn een stuk groter en breder dan de normale frites. België heeft ook veel wereldberoemde lekkernijen. Zo zijn de wafels overal bekend. Ook is de Belgische chocolade een echte aanrader. De pralines worden bij de koffie gegeten en in veel gevallen zelfs met de hand gemaakt. Vooral de chocolade in Brugge is erg bekend. Het Belgische bier is ook erg bekend. Veel goede biermerken komen uit België en deze merken zijn over de hele wereld bekend.Multicultureel
Het eten in België is een mengelmoes van verschillende culturen. Zo kom je er de Franse keuken tegen, maar worden er ook gerechten gegeten uit Italië, Griekenland, Spanje, China, Japan en Vietnam. Juist door de diversiteit is de keuken in België zo speciaal en uniek. Je kunt er vrijwel alles eten.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de belgische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch belgische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.waterzooi
smoutebollen
luikse wafel
brusselse wafel
witte asperges
suikerwafels
stoofpotje met haas
savooi stamppot
Typisch Belgische ingrediënten
In de Belgische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Asperges
Voor gebruik haalt u een stuk van de onderkant van de (witte of groene) asperges af. Witte asperges moeten geschild worden. Dat kan met een speciale aspergeschiller of met een ... - Chocolade
Cacaopoeder wordt vooral gebruikt om een chocoladedrank van te maken. Chocolade wordt verwerkt in snoep, koek, en gebak. Veel chocolade wordt kant-en-klaar verkocht en zodanig ... - Mosselen
Mosselen hoeven slechts kort gekookt te worden. Als ze te lang gekookt zijn worden het gummi balletjes. U kunt daarom mosselen beter niet laten meekoken in een gerecht. Beter ... - Oesters
Oesters worden op verschillende manieren geconsumeerd. De klassieke manier is hem rauw met een partje citroen te nuttigen. Je kunt de oesters ook koken (pocheren), bakken of g ... - Witlof
Witlof is koud en warm te consumeren. U kunt witlof verwerken in een salade. U kunt de struikjes koken en gratineren (met kaas) of roerbakken. Door het roerbakken in de wok ke ...
De 10 laatste Belgische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Belgie op onze site opgesomd.- Kiptortilla met luikse siroop en raz el hanout
Met kipfilet, raz el hanout en luikse siroop uit Belgie
4 porties - 15 minuten
Wraps - brunodemeester - Vlaamse bouillabaisse van Noordzeevis
Met kabeljauw, tongfilet en mosselen uit Belgie
2 porties - 20 minuten
Vis en schaaldieren - eds - Salade van peren met geitenkaas
Met gemengde sla, peren en geitenkaas uit Belgie
4 porties - 15 minuten
- ik* - Italiaanse ciabatta
Met quorn worsten, ciabatta en gehakte tomaten uit Belgie
4 porties - 20 minuten
Broodgerechten - ik* - Wortel/pastinaaksoep met gember
Met wortelen, pastinaak en groentebouillon uit Belgie
6 porties - 30 minuten
Soepen - ik* - Spinaziequiche
Met bladerdeeg, spinazie en eieren uit Belgie
4 porties - 35 minuten
Hartige taarten - ik* - Paprika gevuld met gehakt uit de oven
Met paprika, gehakt en ui uit Belgie
2 porties - 40 minuten
Ovenschotels - Claraadrienne - Stoofpotje met kip
Met kippenpoten, uien en laurier uit Belgie
6 porties - 30 minuten
Gevogelte - Claraadrienne - Kipfilet met kerrie
Met kipfilet, champignons en appel uit Belgie
4 porties - 1 uur
Gevogelte - Claraadrienne - Knapperige kip
Met kippenpoten, karnemelk en frituurolie uit Belgie
8 porties - 10 minuten
Gevogelte - Claraadrienne