Spaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit spanje? Kijk dan bij al onze Spaanse recepten.Ontbijt in Spanje
Het ontbijt in Spanje is vrij simpel. Het bestaat meestal uit een croissant met wat beleg en koffie. Heel soms wordt er ook thee gedronken. Zuivel en granen zie je ook steeds vaker tijdens het ontbijt in Spanje.Lunch en avondmaal
De lunch wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er zijn dan meerdere gangen. Vaak is de eerste gang soep of salade. Daarna is er een stukje vis of een tortilla. Het hoofdgerecht bestaat uit vlees of vis met wat groente. Het nagerecht is ijs, fruit, kaas of cake. Het avondeten is minder uitgebreid en bestaat vaak uit verschillende soorten tapas. Ook een salade of sandwich wordt nog wel eens gekozen als avondeten. De Spanjaarden maken veel gebruiken van verse producten. Bij zowel de lunch als het avondeten wordt er vooral wijn gedronken.Typisch Spaanse gerechten
Spanje is de grondlegger van de Mediterrane keuken en je vindt veel Arabische invloeden in de keuken. Er zijn veel typische gerechten, zoals Paella. Dit is een rijstgerecht met groente en vis of vlees. Er zijn veel varianten van te vinden, maar de meest bekende is wellicht die met garnalen. Calamares is een ander bekend gerecht. Dit zijn inktvisringen die in een beslag zijn gehaald. Daarna worden de ringen gefrituurd. Een veel minder bekend gerecht is Zarzuela. Dit is een soep met verschillende vissoorten. De vissen worden gestoofd in knoflook, tomaat, paprika, ui en olijfolie. Het gerecht kan als maaltijdsoep worden gegeten, maar ook als voorgerecht.Vis
De Spaanse keuken heeft erg veel vis. Op Japan na is het de keuken met de meeste vis in de gerechten. Vissoorten die je vaak tegenkomt zijn bijvoorbeeld tonijn, kabeljauw, zeeduivel, inktvis, heek, sardienen. Ook garnalen, kreeft en mosselen zie je in veel gerechten terug.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de spaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch spaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.paella
churros
sangria
tortilla
gazpacho
Typisch Spaanse ingrediënten
In de Spaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Calvados
Jonge Calvados kan gedronken worden als aperitief en digestief. Het fruitig boeket van jonge Calvados maakt het ook geschikt om gebruikt te worden bij de maaltijd. Oudere Calv ... - Olijfolie
Olijfolie geeft een Zuidelijk karakter aan marinades, vinaigrettes en salades. U kunt olijfolie warm en koud gebruiken. Olijfolie wordt veel in Italiaanse bereidingen gebruikt ... - Olijven
Olijven zijn een heerlijke versnapering bij de borrel (anti-pasti). U kunt ze gewoon zo eten, maar ook als ingrediënt gebruiken voor een tapenade. U kunt olijven als garnering ...
De 10 laatste Spaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Spanje op onze site opgesomd.- Eieren op zijn Baskisch
Met corizo, paprika en tomaten uit Spanje
4 porties - 20 minuten
Lunchgerechten - jacob - Artisjok met ansjovis
Met artisjok, ansjovisfilets en knoflook uit Spanje
4 porties - 20 minuten
Koud - timmera - Aubergine dentista
Met aubergine, honing en sesamzaad uit Spanje
6 porties - 15 minuten
Hapjes - timmera - Spaanse gehaktballetjes (Albóndigas al Jerez)
Met gehakt, bacon en tomatenblokjes op sap uit Spanje
4 porties - 40 minuten
Vlees - louca - Fideua
Met spaghetti, zeevruchten en saffraan uit Spanje
4 porties - 20 minuten
Pastagerechten - jodiaanstoot - Tortilla á la Gemma
Met aardappelen, eieren en ui uit Spanje
3 porties - 25 minuten
Eiergerechten - Gemma52 - Gamba's in knoflook
Met gambas, spaanse peper en knoflook uit Spanje
4 porties - 20 minuten
Vis en schaaldieren - Gemma52 - Pollo al ajillo (kipvleugels in knoflook)
Met kipvleugels, spaanse peper en knoflook uit Spanje
3 porties - 10 minuten
Gevogelte - Gemma52 - Koude tomatensoep
Met tomaten, komkommer en paprika uit Spanje
3 porties - 25 minuten
Soepen - Gemma52 - Spaanse omelet a la Petra
Met aardappelen, doperwten en eieren uit Spanje
4 porties - 15 minuten
Aardappelgerechten - Pehamo