Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit spanje? Kijk dan bij al onze Spaanse recepten.

Ontbijt in Spanje

Het ontbijt in Spanje is vrij simpel. Het bestaat meestal uit een croissant met wat beleg en koffie.  Heel soms wordt er ook thee gedronken. Zuivel en granen zie je ook steeds vaker tijdens het ontbijt in Spanje.  

Lunch en avondmaal

De lunch wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er zijn dan meerdere gangen. Vaak is de eerste gang soep of salade. Daarna is er een stukje vis of een tortilla. Het hoofdgerecht bestaat uit vlees of vis met wat groente. Het nagerecht is ijs, fruit, kaas of cake. Het avondeten is minder uitgebreid en bestaat vaak uit verschillende soorten tapas. Ook een salade of sandwich wordt nog wel eens gekozen als avondeten. De Spanjaarden maken veel gebruiken van verse producten. Bij zowel de lunch als het avondeten wordt er vooral wijn gedronken.  

Typisch Spaanse gerechten

Spanje is de grondlegger van de Mediterrane keuken en je vindt veel Arabische invloeden in de keuken. Er zijn veel typische gerechten, zoals Paella. Dit is een rijstgerecht met groente en vis of vlees. Er zijn veel varianten van te vinden, maar de meest bekende is wellicht die met garnalen. Calamares is een ander bekend gerecht. Dit zijn inktvisringen die in een beslag zijn gehaald. Daarna worden de ringen gefrituurd. Een veel minder bekend gerecht is Zarzuela. Dit is een soep met verschillende vissoorten. De vissen worden gestoofd in knoflook, tomaat, paprika, ui en olijfolie. Het gerecht kan als maaltijdsoep worden gegeten, maar ook als voorgerecht.  

Vis

De Spaanse keuken heeft erg veel vis. Op Japan na is het de keuken met de meeste vis in de gerechten. Vissoorten die je vaak tegenkomt zijn bijvoorbeeld tonijn, kabeljauw, zeeduivel, inktvis, heek, sardienen. Ook garnalen, kreeft en mosselen zie je in veel gerechten terug.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de spaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch spaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
paella
churros
sangria
tortilla
gazpacho

Typisch Spaanse ingrediënten

In de Spaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Spaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Spanje op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit spanje!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven