Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hongaarse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit hongarije? Kijk dan bij al onze Hongaarse recepten.

Ontbijt in Hongarije

Het ontbijt in Hongarije is erg uitgebreid en bestaat uit vers brood dat wordt belegd met kaas of vleeswaren. Ook worden er vaak eieren gebakken met groentes en specerijen. Voor speciale gelegenheden wordt er heel uitgebreid ontbeten, dat bestaat uit eieren, koude biefstuk, kaviaar, zalm, fruitsalades en gebak. Als drinken wordt er champagne of vruchtensap gedronken. Dit uitgebreide ontbijt wordt Villáreggeli genoemd.  

Lunch

De lunch wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag in Hongarije. Een lunch bestaat uit verschillende gangen, zowel koude als warme gerechten. Eerst is er soep of een salade. Het hoofdgerecht is gebak, pannenkoeken, een vlees- of visschotel. Als nagerecht zijn er verschillende desserts. Meestal bestaat een dessert uit fruit, maar yoghurt is ook mogelijk. Als drinken wordt er water of vruchtensap gedronken.

Typische Hongaarse gerechten

De Hongaarse keuken is heel erg complex en wordt gezien als één van de meest diverse keukens ter wereld. De meeste gerechten bevatten vlees, maar er zijn ook heel veel vegetarische gerechten. De gerechten zijn heel erg afhankelijk van de streek en het seizoen. Een voorbeeld van een echt Hongaars gerecht is Goulash. Dit is het bekendste gerecht dat uit Hongarije komt. Paprikash is een gerecht van een saus met een paprikasmaak die bij vlees of vis wordt toegevoegd. Főzelék is een groenteschotel met aardappelen, zuurkool, paprika, bonen en champions. Er zit doorgaans geen vlees in dit gerecht. Retes is een gerecht dat bestaat uit bladerdeeg met vulling. De vulling kan erg divers zijn, zoals pompoen of kaas.

Vis?

Er wordt heel erg veel vlees in Hongarije gegeten. Toch zijn er ook wel gerechten waar vis in zit. Vooral snoek, karper, paling, zalm en forel zie je terug in de gerechten. Dit wordt wel aanzienlijk minder dan de vis gegeten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de hongaarse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch hongaarse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Hongaarse ingrediënten

In de Hongaarse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Hongaarse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Hongarije op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit hongarije!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven