Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Surinaamse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit suriname? Kijk dan bij al onze Surinaamse recepten.

Ontbijt in Suriname

Het ontbijt in Suriname wordt vaak overgeslagen. De mensen eten namelijk wanneer ze honger hebben. Ze eten vaak brood met beleg of fruit als ontbijt. Qua drinken wordt er gekozen voor koffie, thee of een vruchtensapje.  

Lunch en avondeten

In Suriname eet men wanneer ze honger hebben. Er wordt wel meestal twee keer warm gegeten, namelijk rond de middag en rond de avond. De basis van een maaltijd bestaat uit Roti. De meeste gerechten bestaan uit rijst, avocado, vlees, vis, kaas en granen. Surinamers houden van lekker eten en brengen veel tijd door in de keuken. Als nagerecht kiest men vooral voor fruit.  

Typisch Surinaamse gerechten

De Surinaamse keuken heeft veel verschillende invloeden. Zo vind je er invloeden uit de Portugese, de Nederlandse, de Afrikaanse, de Indische, de Indonesische en de Chinese keuken. De Surinamers hebben wel een heel eigen smaak weten te creëren en er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten en specerijen. Een bekend gerecht is Vatapa. Dit is een gerecht dat bestaat uit verschillende soorten vis. De vis wordt bereid met groente en pepers. Soms worden er ook extra specerijen toegevoegd. Een ander bekend gerecht is de Peper pot. Dit is een stoofpot waar veel peper in zit. Ook azijn en andere specerijen worden toegevoegd aan dit gerecht. Tevens kan er vlees of vis in zitten.  

Snacks

Er worden in Suriname erg veel snacks gegeten. Deze worden met veel liefde en passie bereid en zijn op veel plekken te verkrijgen, zoals een markt. De snacks kunnen bestaan uit kokos of andere vruchten, maar ook vis of vlees.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de surinaamse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch surinaamse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Surinaamse ingrediënten

In de Surinaamse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Surinaamse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Suriname op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit suriname!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven