Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Indiase recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit india? Kijk dan bij al onze Indiase recepten.

Ontbijt in India

In India wordt er vrij stevig ontbeten. Zo eten de meeste mensen een soort harde pannenkoek dat masala dosa heet. In de pannenkoek wordt een mengsel gestopt met de naam Sambar. Dit bestaat uit linzen die flink worden gekruid. Ook gestoomde rijstcakes wordt vaak in combinatie met Sambar gegeten als ontbijt. Als drinken wordt er meestal gekozen voor koffie of thee, maar een vruchtensapje kan ook.  

Lunch en avondeten

Tijdens de lunch gaan de Indiërs altijd in een restaurant eten. Wat vooral veel gegeten wordt is thali. Dit is een complete maaltijd met vlees, groenten, rijst en verschillende sauzen. In sommige gedeeltes van het land eet je dit op een bananenblad. Het avondeten wordt thuis of op straat gegeten en bestaat uit verschillende kleine hapjes die makkelijk te eten zijn. Deze kunnen gefrituurd of gebakken zijn. Het eten in India kan vrij pittig zijn. 

Typisch Indiase gerechten

De Indiase keuken is een unieke keuken en in veel andere landen vind je invloeden van deze keuken. De Indiase keuken is ook één van de oudste ter wereld. De Indiërs houden erg van pittig eten, maar lang niet alles is pittig. Een bekend Indiaas gerecht is Tandoori. Dit is een saus op basis van yoghurt, knoflook, gember en komijn. Vaak wordt kip in deze saus klaargemaakt. Een samosa is deeg dat in een driehoek wordt gevouwen. Het wordt gevuld met aardappelen, aubergine, koriander en komijn. De samosa wordt daarna gefrituurd en als hapje gegeten, bijvoorbeeld bij het avondeten. Kofta zijn vleesballen die in een saus zijn gedompeld. De saus is meestal vrij pittig.

Verschillende maaltijden

Een maaltijd in India bestaat meestal uit verschillende maaltijden. Bij een stuk vlees of vis krijg je bijvoorbeeld verschillende groentes en sausjes. Ook worden er vaak meerdere kleine hapjes geserveerd.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de indiase keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch indiase recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Kip mandras
Tandoori-kip

Typisch Indiase ingrediënten

In de Indiase keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Indiase recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit India op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit india!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven