Indiase recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit india? Kijk dan bij al onze Indiase recepten.Ontbijt in India
In India wordt er vrij stevig ontbeten. Zo eten de meeste mensen een soort harde pannenkoek dat masala dosa heet. In de pannenkoek wordt een mengsel gestopt met de naam Sambar. Dit bestaat uit linzen die flink worden gekruid. Ook gestoomde rijstcakes wordt vaak in combinatie met Sambar gegeten als ontbijt. Als drinken wordt er meestal gekozen voor koffie of thee, maar een vruchtensapje kan ook.Lunch en avondeten
Tijdens de lunch gaan de Indiërs altijd in een restaurant eten. Wat vooral veel gegeten wordt is thali. Dit is een complete maaltijd met vlees, groenten, rijst en verschillende sauzen. In sommige gedeeltes van het land eet je dit op een bananenblad. Het avondeten wordt thuis of op straat gegeten en bestaat uit verschillende kleine hapjes die makkelijk te eten zijn. Deze kunnen gefrituurd of gebakken zijn. Het eten in India kan vrij pittig zijn.Typisch Indiase gerechten
De Indiase keuken is een unieke keuken en in veel andere landen vind je invloeden van deze keuken. De Indiase keuken is ook één van de oudste ter wereld. De Indiërs houden erg van pittig eten, maar lang niet alles is pittig. Een bekend Indiaas gerecht is Tandoori. Dit is een saus op basis van yoghurt, knoflook, gember en komijn. Vaak wordt kip in deze saus klaargemaakt. Een samosa is deeg dat in een driehoek wordt gevouwen. Het wordt gevuld met aardappelen, aubergine, koriander en komijn. De samosa wordt daarna gefrituurd en als hapje gegeten, bijvoorbeeld bij het avondeten. Kofta zijn vleesballen die in een saus zijn gedompeld. De saus is meestal vrij pittig.Verschillende maaltijden
Een maaltijd in India bestaat meestal uit verschillende maaltijden. Bij een stuk vlees of vis krijg je bijvoorbeeld verschillende groentes en sausjes. Ook worden er vaak meerdere kleine hapjes geserveerd.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de indiase keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch indiase recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Kip mandras
Tandoori-kip
Typisch Indiase ingrediënten
In de Indiase keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Kip
Een hele kip kan op veel manieren bereid worden: aan het spit in de oven, onder de grill, gebakken, gebraden, roosteren, in (een braadzak) de oven, in een braadpan bereid. Je ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
De 10 laatste Indiase recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit India op onze site opgesomd.- Vis in saus
Met stevige vis, gele uien en kokosmelk uit India
6 porties - 15 minuten
Vis en schaaldieren - Ardafl - Tandori-kip
Met kippenpoten, yoghurt en currypasta uit India
4 porties - 55 minuten
Gevogelte - 34533 - Indiase butter chicken
Met kipfilet, tomatenblokjes op sap en griekse yoghurt uit India
4 porties - 45 minuten
Hoofdgerechten - jacob - Rode linzensoep met ras al hanout
Met rode linzen, ras al hanout en runderbouillon uit India
4 porties - 1 uur en 15 minuten
Maaltijdsoepen - mraiky - Lassi
Met griekse yoghurt, vanillesuiker en limoen uit India
4 porties - 10 minuten
Dranken - lyavangelder - Tikka Kip
Met kip, yoghurt en ketoembar uit India
4 porties - 1 uur
Hoofdgerechten - lyavangelder - Kipcurry met rijst
Met kipfilet, ananas en currysaus kant-en-klaar uit India
4 porties - 30 minuten
Gevogelte - JosephineC - Romige kip korma
Met kipfilet, kurkuma en tomatenpuree uit India
4 porties - 30 minuten
Hoofdgerechten - culinaribabe - Mhaans kari (Lamscurry)
Met lamsvlees, ghee en knoflook uit India
4 porties - 45 minuten
Bijgerechten - jaccor - Naanbrood met entrecote en koriander
Met entrecote, naanbrood en koriander uit India
1 portie - 15 uur
Vlees - MCDJ