Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Mexicaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit mexico? Kijk dan bij al onze Mexicaanse recepten.

Ontbijt in Mexico

Het ontbijt in Mexico bestaat voornamelijk uit tortilla’s. Ook worden er bonen en eieren gegeten bij het ontbijt. Ook chili, yoghurt en fruit kom je geregeld tegen tijdens het ontbijt. Als drinken is er koffie, thee of een vruchtensap.  

Lunch

De lunch wordt in Mexico gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt een paar uur voor uitgetrokken en er zijn hele diverse gerechten die men eet. Je komt vooral veel pasta, rijst, rundvlees, groentes en chilipepers tegen. Bij de lunch worden er ook altijd tortilla’s gegeten. Heel soms bestaat de lunch uit een snelle hap, zoals een pizza of een andere snack. Dit zie je vooral veel in de grote steden gebeuren.  

Typisch Mexicaanse gerechten

De Mexicaanse keuken is een mengeling van de Azteekse en de Spaanse keuken. Wel hebben de Mexicanen een geheel eigen smaak ontwikkeld en zijn er gerechten die typerend zijn voor Mexico. Zo is de burrito wereldberoemd. Het is een tortilla die gevuld wordt met vlees en groentes. Ook bonen vind je vaak in een burrito. Chili con carne is een stoofschotel die uit Mexico komt. Het wordt gemaakt van bonen, chilipepers, gehakt, paprika en tomaat. Guacamole is een soort dipsaus die wordt gemaakt van advocado. De dispaus wordt bij veel gerechten gebruikt en ook heel vaak op een tortilla gedaan. De Fajita is een soort pannenkoek die wordt gevuld met vlees of vlees. Ook ui en paprika worden vaak als vulling gebruikt. De pannenkoek wordt opgerold opgegeten.  

Drinken in Mexico

Tequila is de nationale drank van Mexico. De drank is gemaakt van sap van de agave en wordt vooral veel tijdens feesten gedronken. In Mexico zijn er ook veel verschillende cocktails die worden gedronken. Koffie, thee en frisdrank zie je ook veelal terugkomen in de Mexicaanse keuken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de mexicaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch mexicaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Mexicaanse ingrediënten

In de Mexicaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Mexicaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Mexico op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit mexico!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven