Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Turkse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit turkije? Kijk dan bij al onze Turkse recepten.

Ontbijt in Turkije

 Het ontbijt in Turkije is erg uitgebreid. Er wordt veel tijd in gestoken. Het bestaat uit wit brood, geitenkaas, komkommer, groene pepers, eieren en worst. Ook soep wordt bij het ontbijt gegeten. Het drinken is meestal thee of koffie. 

Lunch en diner

Tijdens de lunch en het diner wordt er vrij uitgebreid gegeten. Vaak eet men een groentegerecht met wat vlees of vis. Er worden in de gerechten veel specerijen gebruikt. Ook wordt er doorgaans gewerkt met verse producten. In de zomermaanden zijn er vooral lichte maaltijden, zoals salades. Als nagerecht wordt er voor fruit of gebak gekozen.  

Typisch Turkse gerechten

De Turkse keuken is een internationaal bekende keuken. De keuken kent een lange geschiedenis. Er wordt veel tijd gestoken in het koken van een Turkse maaltijd, soms wel meerdere uren. Er zijn veel bekende gerechten, zoals döner kebab. Dit is vlees dat ronddraait op een spies voor een grill. Het vlees wordt in reepjes gesneden. Een ander bekend gerecht is Baba ghanoush. Het bestaat uit aubergine met verschillende kruiden. Vaak wordt het gegeten op een pitabroodje, maar het kan ook als bijgerecht worde gegeten. Karniyarik is een gerecht dat gemaakt wordt van aubergine, ajuin, look, tomaten en gehakt. Er is ook een vegetarische variant van, deze wordt koud geserveerd. Pastirma is een gerecht van vlees dat in de openlucht wordt gedroogd. Eerst is het in een marinade geweest van verschillende specerijen en kruiden, dan wordt het gedroogd en geserveerd met knoflook. Er wordt vooral veel knoflook bij dit gerecht gebruikt.  

Zoete lekkernijen

In Turkije worden er veel zoete lekkernijen gegeten. Eén van de bekendste lekkernijen is Baklava, een gerecht met honing en noten dat uit verschillende laagjes bestaat. Ook lekker is Sütlaç. Dit is een pudding met een zoete smaak.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de turkse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch turkse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Turkse ingrediënten

In de Turkse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Turkse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Turkije op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit turkije!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven