Turkse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit turkije? Kijk dan bij al onze
Turkse recepten.
Ontbijt in Turkije
Het ontbijt in Turkije is erg uitgebreid. Er wordt veel tijd in gestoken. Het bestaat uit wit brood, geitenkaas, komkommer, groene pepers, eieren en worst. Ook soep wordt bij het ontbijt gegeten. Het drinken is meestal thee of koffie.
Lunch en diner
Tijdens de lunch en het diner wordt er vrij uitgebreid gegeten. Vaak eet men een groentegerecht met wat vlees of vis. Er worden in de gerechten veel specerijen gebruikt. Ook wordt er doorgaans gewerkt met verse producten. In de zomermaanden zijn er vooral lichte maaltijden, zoals salades. Als nagerecht wordt er voor fruit of gebak gekozen.
Typisch Turkse gerechten
De Turkse keuken is een internationaal bekende keuken. De keuken kent een lange geschiedenis. Er wordt veel tijd gestoken in het koken van een Turkse maaltijd, soms wel meerdere uren. Er zijn veel bekende gerechten, zoals döner kebab. Dit is vlees dat ronddraait op een spies voor een grill. Het vlees wordt in reepjes gesneden. Een ander bekend gerecht is Baba ghanoush. Het bestaat uit aubergine met verschillende kruiden. Vaak wordt het gegeten op een pitabroodje, maar het kan ook als bijgerecht worde gegeten. Karniyarik is een gerecht dat gemaakt wordt van aubergine, ajuin, look, tomaten en gehakt. Er is ook een vegetarische variant van, deze wordt koud geserveerd. Pastirma is een gerecht van vlees dat in de openlucht wordt gedroogd. Eerst is het in een marinade geweest van verschillende specerijen en kruiden, dan wordt het gedroogd en geserveerd met knoflook. Er wordt vooral veel knoflook bij dit gerecht gebruikt.
Zoete lekkernijen
In Turkije worden er veel zoete lekkernijen gegeten. Eén van de bekendste lekkernijen is Baklava, een gerecht met honing en noten dat uit verschillende laagjes bestaat. Ook lekker is Sütlaç. Dit is een pudding met een zoete smaak.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de turkse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch turkse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Turkse ingrediënten
In de Turkse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Knoflook
Knoflook wordt veel in Mediterrane gerechten gebruikt. Ook de Franse keuken maakt veel gebruik van dit bolgewas. Men kruid er de gerechten mee. Om knoflooksmaak te krijgen kun ...
De 10 laatste Turkse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Turkije op onze site opgesomd.
- Rode Linzensoep (vegetarisch)
Met rode linzen, komijnzaad en winterwortel uit Turkije
4 porties - 1 uur en 25 minuten
Soepen - Lisa123 - Katkat (Azerbaycan)
Met aardappelen, gehakt en kaas uit Turkije
6 porties - 20 minuten
Ovenschotels - Seda - Bieten salade (Azerbaijan)
Met biet, mayonaise en noten uit Turkije
2 porties - 20 minuten
Salades - Seda -
- Verjaardag salade (Azerbaijan)
Met aardappelen, eieren en wortelen uit Turkije
8 porties - 30 minuten
Salades - Seda - Dovga (Azerbaijan yogurt and herb soup)
Met yoghurt, kikkererwten en ei uit Turkije
7 porties - 40 minuten
Soepen - Seda - Makkelijk zelfgebakken broodje
Met meel, yoghurt en bakpoeder uit Turkije
7 porties - 20 minuten
Broodgerechten - secil - Makkelijke yoghurtsoep
Met olijfolie, yoghurt en munt uit Turkije
4 porties - 10 minuten
Soepen - secil - Pilaf
Met kipfilet, perziken en rijst uit Turkije
4 porties - 15 minuten
Hoofdgerechten - Mvdkous - Linzensoep
Met oranje linzen, wortels en knoflook uit Turkije
4 porties - 30 minuten
Hoofdgerechten - ingvild - Cacik (tzatziki)
Met yoghurt, komkommer en munt uit Turkije
10 porties - 30 minuten
Sauzen en marinades - 34533
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit turkije!