Indonesische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit indonesie? Kijk dan bij al onze 
Indonesische recepten.   
Ontbijt in Indonesië
Een echt ontbijt kennen de inwoners van Indonesië niet. Ze eten de hele dag door warm eten en letten hierbij niet op de tijden. Een ontbijt kan ook vaak samenvallen met de lunch of zelfs worden overgeslagen.   
Lunch en avondeten
 De Indonesiërs eten wanneer ze honger hebben en eten eigenlijk de hele dag door. Ze hebben allerlei warme snacks die ze bij markten kopen. Op feestdagen wordt er een uitgebreide rijsttafel georganiseerd met maar liefst veertig verschillende gerechten. Er zitten verschillende vleesgerechten en groentegerechten bij. De gerechten kunnen zoet of juist pittig zijn.
Typisch Indonesische gerechten
 De Indonesische keuken is een mengeling van verschillende keukens. Zo heb je de Chinese keuken, de Indische keuken en de Maleisische keuken. Ook zijn er verschillende gerechten die echt typisch Indonesisch zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Rendang. Het is een gerecht met vlees van een waterbuffel samen met groente als cassave. Het gerecht wordt in kokosmelk gekookt en er worden talloze specerijen gebruikt om het een pittige smaak te geven. Ook babi panggang. Hier zit varkensvlees in tomatensaus in. Ook wordt er een salade bij geserveerd. Saté Kambing is een saté met geitenvlees dat niet wordt gemarineerd. Het wordt na het roosteren geserveerd met witte rijst en salade. Gado-gado is een groentegerecht met pindasaus. Het wordt geserveerd met witte rijst Ook Nasi Goreng wordt heel vaak gegeten in Indonesië. Dit betekent gebakken rijst dat wordt gemaakt met groente en vlees. In plaats van vlees wordt er ook vaak gekozen voor garnalen.
Drinken in Indonesië
 In Indonesië wordt veel thee met zoete melk gedronken. Ook koffie wordt vaak gedronken en ook hier wordt de zoete melk in gedaan. De Indonesiërs drinken ook enorm veel vruchtensappen van tropische vruchten. Ook kokosmelk wordt veel gedronken.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de indonesische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch indonesische recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Indonesische ingrediënten
In de Indonesische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
 Cassave Cassave
 Cassave kan worden gekookt op dezelfde manier als wordt gedaan met aardappels. Daarna kun je de cassave eventueel bakken. Cassave wordt veel gebruikt in Surinaamse gerechten.  ...
 Gember Gember
 Djahé wordt in de Oosterse keuken voor in hartige gerechten gebruikt en in de Westerse keuken wordt het juist in hartige gerechten gebruikt. Gember neutraliseert een ve ...
 Rijst Rijst
 Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem  ...
De 10 laatste Indonesische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Indonesie op onze site opgesomd.
 Sajoer Kari Daging Sapi (gekruide groentensoep met rundvlees) Sajoer Kari Daging Sapi (gekruide groentensoep met rundvlees)
 Met rundvlees, sperziebonen en wortelen uit Indonesie
 4 porties -  1 uur
 Maaltijdsoepen - jaccor
 Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus) Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)
 Met kippenbouten, santen en kruiden voor boemboe uit Indonesie
 4 porties -  1 uur  en 40 minuten
 Gevogelte - jaccor
 Bebek direbus dalam pedas (gestoofde eend in een pittige saus) Bebek direbus dalam pedas (gestoofde eend in een pittige saus)
 Met eend, sjalot en santen uit Indonesie
 4 porties -  2 uur
 Gevogelte - jaccor
- 
 Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes) Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
 Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
 4 porties -  2 uur
 Bijgerechten - jaccor
 Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus) Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)
 Met rundvlees dikke lende, sjalotjes en lombok uit Indonesie
 4 porties -  1 uur
 Bijgerechten - jaccor
 Bebek Panggang Pedis (geroosterde pittige eend) Bebek Panggang Pedis (geroosterde pittige eend)
 Met hele eend, knoflook en koenjit uit Indonesie
 4 porties -  2 uur  en 30 minuten
 Wild - jaccor
 Saté babi Saté babi
 Met varkenshaas, ketjap en djinten uit Indonesie
 4 porties -  15 uur
 BBQ - kees_rundvlees
 Sambal kapal terbang coklat Sambal kapal terbang coklat
 Met spaanse peper, knoflook en sereh uit Indonesie
 10 porties -  20 minuten
 Sambals - 34533
 Sambal kapal terbang merah Sambal kapal terbang merah
 Met spaanse peper, knoflook en sereh uit Indonesie
 10 porties -  20 minuten
 Sambals - 34533
 Sambal @uke Sambal @uke
 Met uien, knoflook en trassi uit Indonesie
 4 porties -  1 uur
 Sambals - timmera
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze 
recepten uit indonesie!