Marokkaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit marokko? Kijk dan bij al onze
Marokkaanse recepten.
Ontbijt in Marokko
Een traditioneel ontbijt in Marokko bestaat uit beyssara. Dit zijn bonen die zijn gestoomd met komijn en koriander. Ook wordt er vaak gekozen voor pannenkoeken en brood. Als drinken is er meestal thee, maar ook koffie en vruchtensap is een mogelijkheid.
Lunch
De lunch in Marokko wordt zeer uitgebreid gegeten en wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Meestal wordt er eerst een salade gegeten. Soms worden er ook meerdere salades gegeten. Daarna wordt er een maaltijd geserveerd die gemaakt is in een tajine. Als toetje wordt er vaak gekozen voor vers fruit.
Typisch Marokkaanse gerechten
De Marokkaanse keuken is een unieke keuken, maar wel eentje die verschillende invloeden heeft. Denk aan de invloeden uit Spanje, Turkije en de Afrikaanse keuken. Ook de Joodse keuken heeft veel invloed gehad op de Marokkaanse keuken. Er zijn verschillende gerechten die typisch bij Marokko passen. Börek is bijvoorbeeld een gerecht dat bestaat uit deeg dat wordt gebakken. Het deeg kan worden gevuld met groente, kaas of vlees. Couscous is het nationale gerecht van Marokko. Het zijn een soort korrels van tarwe giesmeel. Vaak wordt het gegeten in combinatie met vlees en groente, in de vorm van een stoofpot. Kofta is een gehaktbal die is gekruid met allerlei specerijen en ui. Wie wat zoets wil neemt als tussendoortje een Sfenj. Dit is deeg dat wordt gebakken in olie en wordt besmeerd met honing. Suiker kan ook, maar wordt minder vaak gedaan.
Vlees
Kip en rundvlees wordt vooral veel gegeten in Marokko. Ook lam wordt geregeld gegeten. Varkensvlees eet men in Marokko niet. Vis wordt wel gegeten, maar zie je vrijwel niet in de gerechten. Marokko heeft ook enorm veel vegetarische gerechten en erg veel keuze in lekkere en verschillende salades.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de marokkaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch marokkaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Marokkaanse ingrediënten
In de Marokkaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Couscous
Couscous wordt veel gebruikt voor vele soorten gerechten uit de Afrikaanse en in het bijzonder de Marokkaanse keuken. Couscous is een basisingrediënt voor vele soorten be ... - Knoflook
Knoflook wordt veel in Mediterrane gerechten gebruikt. Ook de Franse keuken maakt veel gebruik van dit bolgewas. Men kruid er de gerechten mee. Om knoflooksmaak te krijgen kun ... - Koriander
Koriander is een veelgebruikt keukenkruid in gerechten uit het Midden-Oosten, India, Aziatische landen, en Indonesië. Ook vele landen rond het Middellands Zeegebied maken ...
De 10 laatste Marokkaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Marokko op onze site opgesomd.
- De allerlekkerste tabouleh (couscoussalade) op Sara's manier
Met couscous, komkommer en tomaten uit Marokko
4 porties - 10 minuten
Maaltijdsalades - zvirovski - Marokkaanse kipschotel
Met kipfilet, uien en knoflook uit Marokko
2 porties - 25 minuten
Hoofdgerechten - Feja - Couscous pakketjes uit de frituur
Met couscous, bladerdeeg en ras el hanout uit Marokko
20 porties - 30 minuten
Hapjes - hots -
- Couscous pakketjes uit de oven
Met bladerdeeg, couscous en rundergehakt uit Marokko
20 porties - 45 minuten
Hapjes - hots - Kipshoarma met couscous
Met kip shoarma, couscous en peterselie uit Marokko
6 porties - 30 minuten
Gevogelte - hots - Pittige auberginesoep
Met aubergines, kikkererwten en gezeefde tomaten uit Marokko
4 porties - 15 minuten
Soepen - TanteLeen - Couscous met aubergine en zoete aardappel
Met couscous, aubergine en zoete aardappelen uit Marokko
4 porties - 30 minuten
Groentegerechten - ikooi - Couscous salade met courgette en tomaat
Met couscous, courgette en tomaat uit Marokko
4 porties - 15 minuten
Maaltijdsalades - Lobbedoes - Marokkaanse pizza met tonijn
Met turks brood, tonijn en paprikas uit Marokko
4 porties - 20 uur en 25 minuten
Broodgerechten - riane - Spruitjes in kruidige tomatensaus
Met spruitjes, gezeefde tomaten en vegetarisch vlees uit Marokko
4 porties - 45 minuten
Groentegerechten - ikooi
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit marokko!