Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Marokkaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit marokko? Kijk dan bij al onze Marokkaanse recepten.

Ontbijt in Marokko

Een traditioneel ontbijt in Marokko bestaat uit beyssara. Dit zijn bonen die zijn gestoomd met komijn en koriander. Ook wordt er vaak gekozen voor pannenkoeken en brood. Als drinken is er meestal thee, maar ook koffie en vruchtensap is een mogelijkheid.  

Lunch

De lunch in Marokko wordt zeer uitgebreid gegeten en wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Meestal wordt er eerst een salade gegeten. Soms worden er ook meerdere salades gegeten. Daarna wordt er een maaltijd geserveerd die gemaakt is in een tajine. Als toetje wordt er vaak gekozen voor vers fruit.  

Typisch Marokkaanse gerechten

De Marokkaanse keuken is een unieke keuken, maar wel eentje die verschillende invloeden heeft. Denk aan de invloeden uit Spanje, Turkije en de Afrikaanse keuken. Ook de Joodse keuken heeft veel invloed gehad op de Marokkaanse keuken. Er zijn verschillende gerechten die typisch bij Marokko passen. Börek is bijvoorbeeld een gerecht dat bestaat uit deeg dat wordt gebakken. Het deeg kan worden gevuld met groente, kaas of vlees. Couscous is het nationale gerecht van Marokko. Het zijn een soort korrels van tarwe giesmeel. Vaak wordt het gegeten in combinatie met vlees en groente, in de vorm van een stoofpot. Kofta is een gehaktbal die is gekruid met allerlei specerijen en ui. Wie wat zoets wil neemt als tussendoortje een Sfenj. Dit is deeg dat wordt gebakken in olie en wordt besmeerd met honing. Suiker kan ook, maar wordt minder vaak gedaan.  

Vlees

Kip en rundvlees wordt vooral veel gegeten in Marokko. Ook lam wordt geregeld gegeten. Varkensvlees eet men in Marokko niet. Vis wordt wel gegeten, maar zie je vrijwel niet in de gerechten. Marokko heeft ook enorm veel vegetarische gerechten en erg veel keuze in lekkere en verschillende salades.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de marokkaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch marokkaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Marokkaanse ingrediënten

In de Marokkaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Marokkaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Marokko op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit marokko!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven