Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Italiaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit italie? Kijk dan bij al onze Italiaanse recepten.

Ontbijt in Italië

Het ontbijt in Italië is vrij simpel en bestaat doorgaans uit wat broodjes met beleg, zoals kaas, ham of jam. Als drinken wordt er meestal gekozen voor thee of koffie. Tegenwoordig ontbijten ook steeds meer Italianen met zuivel en granen.  

Avondeten in Italië

Een traditioneel avondeten in Italië wordt vrij laat op de avond genuttigd en bestaat uit verschillende gangen. Men begint met een salade, dan een stuk vlees of vis en daarna volgt pasta of rijst. Als laatste neemt men nog een dessert of een kop koffie. Er wordt erg veel met verse producten gewerkt en smaak is erg belangrijk voor de Italianen. Producten die je vaak tegenkomt in de Italiaanse keuken zijn olijven, tomaten, Parmezaanse kaas en mozzarella.

Typische Italiaanse gerechten

De Italiaanse keuken is over de hele wereld bekend en geliefd. De Italianen hebben een hele eigen smaak en eten vrijwel alleen gerechten uit hun eigen keuken. Er worden veel pasta’s gegeten en ook de pizza is een echt Italiaans product. Een typisch gerecht is bijvoorbeeld de Spaghetti bolognese. Dit is spaghetti met tomatensaus waar gehakt in zit. Ook heel erg bekend is canaloni, pasta die wordt gevuld met bijvoorbeeld kaas, spinazie of vlees. In Italië wordt ook vaak Risotto gegeten: dit is gebakken rijst met groentes en Italiaanse kruiden. Qua vlees kan er worden gekozen voor rundvlees, varkensvlees of kippenvlees. Er zijn ook veel streken waar vis veel wordt gegeten. Dit zie je vooral aan de kust. Als nagerecht kan er worden gekozen voor Italiaans schepijs, maar ook desserts als Tiramisu zijn erg geliefd.

Koffie

Italië is een echt koffieland. Er wordt heel erg veel koffie gedronken. Bekende varianten zijn bijvoorbeeld de espresso en de cappuccino. Behalve koffie wordt er ook wel thee gedronken. 

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de italiaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch italiaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
pizza
pasta
lasagne
ijs
Tiramisu
Tagliatelle met kip uit de oven
Spaghetti carbonara

Typisch Italiaanse ingrediënten

In de Italiaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Italiaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Italie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit italie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven