Italiaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit italie? Kijk dan bij al onze Italiaanse recepten.Ontbijt in Italië
Het ontbijt in Italië is vrij simpel en bestaat doorgaans uit wat broodjes met beleg, zoals kaas, ham of jam. Als drinken wordt er meestal gekozen voor thee of koffie. Tegenwoordig ontbijten ook steeds meer Italianen met zuivel en granen.Avondeten in Italië
Een traditioneel avondeten in Italië wordt vrij laat op de avond genuttigd en bestaat uit verschillende gangen. Men begint met een salade, dan een stuk vlees of vis en daarna volgt pasta of rijst. Als laatste neemt men nog een dessert of een kop koffie. Er wordt erg veel met verse producten gewerkt en smaak is erg belangrijk voor de Italianen. Producten die je vaak tegenkomt in de Italiaanse keuken zijn olijven, tomaten, Parmezaanse kaas en mozzarella.Typische Italiaanse gerechten
De Italiaanse keuken is over de hele wereld bekend en geliefd. De Italianen hebben een hele eigen smaak en eten vrijwel alleen gerechten uit hun eigen keuken. Er worden veel pasta’s gegeten en ook de pizza is een echt Italiaans product. Een typisch gerecht is bijvoorbeeld de Spaghetti bolognese. Dit is spaghetti met tomatensaus waar gehakt in zit. Ook heel erg bekend is canaloni, pasta die wordt gevuld met bijvoorbeeld kaas, spinazie of vlees. In Italië wordt ook vaak Risotto gegeten: dit is gebakken rijst met groentes en Italiaanse kruiden. Qua vlees kan er worden gekozen voor rundvlees, varkensvlees of kippenvlees. Er zijn ook veel streken waar vis veel wordt gegeten. Dit zie je vooral aan de kust. Als nagerecht kan er worden gekozen voor Italiaans schepijs, maar ook desserts als Tiramisu zijn erg geliefd.Koffie
Italië is een echt koffieland. Er wordt heel erg veel koffie gedronken. Bekende varianten zijn bijvoorbeeld de espresso en de cappuccino. Behalve koffie wordt er ook wel thee gedronken.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de italiaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch italiaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.pizza
pasta
lasagne
ijs
Tiramisu
Tagliatelle met kip uit de oven
Spaghetti carbonara
Typisch Italiaanse ingrediënten
In de Italiaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Balsamico
Balsamico past bij vele verschillende gerechten, zowel bij zoete als hartige. Het geeft een Italiaanse smaak aan gerechten met verse, gekookte of gegrilde groente, vis en vlee ... - Mozzarella
Mozzarella wordt veel gebruikt voor het maken van een “insalata caprese”. Dit is een Italiaans voorgerecht, bestaande uit mozzarella, tomaat en basilicum. De kaas ... - Olijfolie
Olijfolie geeft een Zuidelijk karakter aan marinades, vinaigrettes en salades. U kunt olijfolie warm en koud gebruiken. Olijfolie wordt veel in Italiaanse bereidingen gebruikt ... - Olijven
Olijven zijn een heerlijke versnapering bij de borrel (anti-pasti). U kunt ze gewoon zo eten, maar ook als ingrediënt gebruiken voor een tapenade. U kunt olijven als garnering ... - Parmezaanse kaas
Parmezaanse kaas smaakt natuurlijk vooral lekker bij Italiaanse gerechten. De geraspte Parmezaanse kaas kan gebruikt worden om gerechten mee te gratineren of als strooikaas ov ... - Tomaten
De gewone tomaat is erg lekker op brood, in salades en in soep. De vleestomaat heeft een stevige structuur en bevat weinig pitjes. Daarom is de vleestomaat geschikt om te bakk ...
De 10 laatste Italiaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Italie op onze site opgesomd.- Pasta met Bolognesesaus
Met pasta, gehakt en tomatenblokjes uit Italie
4 porties - 1 uur
Pastagerechten - ploegske - Pastasalade met zalm en rucola
Met farfalle, gerookte zalm en belegen kaas uit Italie
4 porties - 45 minuten
Maaltijdsalades - bettyvandijk - Vijgenchutney
Met vijgen, balsamicoazijn en gemberwortel uit Italie
4 porties - 55 minuten
Bijgerechten - Tema - Verse tomaten soep
Met tomaten, groentebouillon en kruiden uit Italie
4 porties - 45 minuten
Soepen - battum80 - Mascarpone , Limoncello en advocaat
Met limoncello, advocaat en mascarpone uit Italie
4 porties - 5 uur
Nagerechten - a3jans - Pastaschotel met tonijn
Met tagliatelle, tonijn en paprika uit Italie
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - warry - Risotto á la Feja
Met bouillon, risotto rijst en tomatenpuree uit Italie
4 porties - 20 minuten
Rijstgerechten - Feja - Tortellini's
Met tortellinis, gorgonzola en visbouillon uit Italie
4 porties - 15 minuten
Hoofdgerechten - Keukenprinsesopd - Pasta Fra diavola
Met pasta, gambas en tomatenpuree uit Italie
4 porties - 35 minuten
Hoofdgerechten - jacob - Salade carpaccio
Met carpaccio, parmezaanse kaas en rucola uit Italie
3 porties - 10 minuten
Voorgerechten - bettyvandijk