Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Franse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit frankrijk? Kijk dan bij al onze Franse recepten.

Ontbijt in Frankrijk

Het ontbijt in Frankijk bestaat meestal uit een croissant of een stokbrood die belegd is. Het brood kan worden belegd met bijvoorbeeld kaas, tomaat, boter of ei. Als drinken wordt er vooral gekozen uit koffie of thee.  

Avondeten

Het avondeten van Frankrijk kan erg divers zijn. De Franse keuken is namelijk erg uitgebreid. Wel wordt er veel met verse producten gewerkt. Bij een gerecht wordt ook altijd brood gegeten. Vaak is dit in combinatie met kruidenboter of olijfolie. Ook de Franse kaas speelt een grote rol in de gerechten. Soms wordt er soep vooraf gegeten of kiest men voor een salade als voorgerecht. Als nagerecht wordt er gekozen voor yoghurt, ijs of vruchten.

Typische Franse gerechten

Frankrijk heeft een hele eigen keuken, die ook nog eens per streek heel erg verschilt. Wanneer er over de Franse keuken wordt gesproken, bedoelt men meestal de keuken in Parijs. Er zijn echter ook nog verschillenen met het zuidoosten, het noordwesten en het Provinciale keuken. Er zijn dan ook erg veel typische gerechten, zoals bijvoorbeeld Aundouiilettes. Dit is een gerecht dat wordt gemaakt van de ingewanden van een varken en het oogt op een witte worst. Een ander bekend Frans gerecht is Escargots. Dit zijn dikke slakken die op smaak worden gebracht met knoflook, peterselie en zout. Het nationale gerecht van het land is crêpes. Dit is een vrij dunne pannenkoek die kan worden gevuld met allerlei verschillende lekkernijen.

Franse wijn

De Fransen zijn erg trots op de wijn die in hun land wordt gemaakt. Ze drinken dan ook vaak wijn, bijvoorbeeld bij de gerechten die ze eten. Ook in de middag of de avonden kan er worden gekozen voor een lekker glaasje wijn. Er zijn veel verschillende wijnsoort en sommige Fransen drinken ook wijnsoorten die uit een ander land komen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de franse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch franse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
coq au vin
bouillabaisse
andouillettes
boeuf bourguignon
Creme brûlée
quiche met brie
feuillette aux crepes

Typisch Franse ingrediënten

In de Franse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Franse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Frankrijk op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit frankrijk!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven