Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nederlandse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit nederland? Kijk dan bij al onze Nederlandse recepten.

Ontbijt in Nederland

Het traditionele ontbijt in Nederland bestaat uit een boterham met beleg. Dit kan bijvoorbeeld kaas, ham, chocoladepasta of jam zijn. Soms eet men ook een gekookt eitje. Als drinken is er thee, koffie of een sapje.  

Avondeten

De meeste mensen eten rond een uur of zes een warme maaltijd. Het traditionele eten van Nederland bestaat vaak uit aardappelen, groente, een stukje vlees en wat jus. Vaak worden de aardappelen en de groente ‘geprakt’. Dit houdt in dat men met een vork de aardappelen en groente fijn maakt. Alles wordt dan door elkaar geroerd, vaak samen met de jus.

Typisch Nederlands eten

Er zijn veel typische Nederlandse gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld de Haring met uitjes eten, of boerenkool met spekjes en worst. Behalve de boerenkool worden er in Nederland nog veel meer stamppotten gemaakt, voornamelijk in de wintermaanden. Denk aan andijviestamppot, wortelstamppot of zuurkoolstamppot. Een ander gerecht dat veel in de wintermaanden wordt gegeten is erwtensoep, ook wel snert. Een aantal typische lekkernijen in Nederland zijn de stroopwafel, een koekje met wat stroop erin dat ook opgewarmd kan worden. Ook heb je drop, snoepgoed met een zwarte kleur. En in december kun je pepernoten eten.  

Multicultureel

Nederlanders nemen steeds meer gewoontes over van andere landen. Zo eten ze niet alleen meer de aardappelen met groente en vlees, maar gaan ze ook voor pasta, rijst of sushi.  

Restaurants

Nederland heeft talloze restaurants. Je hebt restaurants met typisch Nederlandse gerechten, maar dat is niet alles. De keuze is zeer uitgebreid: Italiaans, Grieks, Chinees, Thais, Japans, Surinaams of Indisch. Wat echt Nederlands is, zijn de snackbars en met name de snacks die je uit de muur kunt trekken. Je gooit wat geld uit de automaat en kunt een snack zoals een frikadel, kroket of bamischijf uit de muur halen voor een snelle hap.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de nederlandse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch nederlandse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
stamppot
hutspot
stoofperen
gehaktbal
kroket
frikandel
oliebol

Typisch Nederlandse ingrediënten

In de Nederlandse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Nederlandse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Nederland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit nederland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven