Nederlandse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit nederland? Kijk dan bij al onze Nederlandse recepten.Ontbijt in Nederland
Het traditionele ontbijt in Nederland bestaat uit een boterham met beleg. Dit kan bijvoorbeeld kaas, ham, chocoladepasta of jam zijn. Soms eet men ook een gekookt eitje. Als drinken is er thee, koffie of een sapje.Avondeten
De meeste mensen eten rond een uur of zes een warme maaltijd. Het traditionele eten van Nederland bestaat vaak uit aardappelen, groente, een stukje vlees en wat jus. Vaak worden de aardappelen en de groente ‘geprakt’. Dit houdt in dat men met een vork de aardappelen en groente fijn maakt. Alles wordt dan door elkaar geroerd, vaak samen met de jus.Typisch Nederlands eten
Er zijn veel typische Nederlandse gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld de Haring met uitjes eten, of boerenkool met spekjes en worst. Behalve de boerenkool worden er in Nederland nog veel meer stamppotten gemaakt, voornamelijk in de wintermaanden. Denk aan andijviestamppot, wortelstamppot of zuurkoolstamppot. Een ander gerecht dat veel in de wintermaanden wordt gegeten is erwtensoep, ook wel snert. Een aantal typische lekkernijen in Nederland zijn de stroopwafel, een koekje met wat stroop erin dat ook opgewarmd kan worden. Ook heb je drop, snoepgoed met een zwarte kleur. En in december kun je pepernoten eten.Multicultureel
Nederlanders nemen steeds meer gewoontes over van andere landen. Zo eten ze niet alleen meer de aardappelen met groente en vlees, maar gaan ze ook voor pasta, rijst of sushi.Restaurants
Nederland heeft talloze restaurants. Je hebt restaurants met typisch Nederlandse gerechten, maar dat is niet alles. De keuze is zeer uitgebreid: Italiaans, Grieks, Chinees, Thais, Japans, Surinaams of Indisch. Wat echt Nederlands is, zijn de snackbars en met name de snacks die je uit de muur kunt trekken. Je gooit wat geld uit de automaat en kunt een snack zoals een frikadel, kroket of bamischijf uit de muur halen voor een snelle hap.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de nederlandse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch nederlandse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.stamppot
hutspot
stoofperen
gehaktbal
kroket
frikandel
oliebol
Typisch Nederlandse ingrediënten
In de Nederlandse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Bloemkool
Het is even een klusje om de bloemkool schoon te maken. Het gaat snel als volgt. Eerst verwijdert u de groene buitenbladeren en de stronk. U kunt dan de bloemkool heel laten o ... - Boerenkool
Om boerenkool schoon te maken, haalt u de bladeren van de stronk. Om al het zand er uit te spoelen wast u de bladeren grondig. Daarna snijd u de bladeren fijn. Boerenkool word ... - Haring
Haring wordt veel rauw (al dan niet met een gesnipperd uitje) gegeten. Het blijkt dat in Nederland per regio verschillende smaakvoorkeuren gelden met betrekking tot het consum ... - Kaas
Kaas kan gebruikt worden in salades, als broodbeleg, bij de borrel (op een toastje), als dessert (kaasplankje) om gerechten mee te gratineren of in kaassauzen. ... - Mosselen
Mosselen hoeven slechts kort gekookt te worden. Als ze te lang gekookt zijn worden het gummi balletjes. U kunt daarom mosselen beter niet laten meekoken in een gerecht. Beter ... - Spruitjes
Voor de bereiding van spruitjes snijdt u aan de onderkant van de spruit (het snijvlak) een plakje af. Zo komen de buitenste blaadjes los die u ook moet verwijderen. Kook de sp ... - Zuurkool
Zuurkool wordt in Nederland vooral in de winter gegeten. Traditioneel wordt de zuurkool met aardappel tot een stamppot bereid, al dan niet in combinatie met rookworst en/of sp ...
De 10 laatste Nederlandse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Nederland op onze site opgesomd.- Guacamole
Met avocado, spaanse peper en limoen uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - marianemmen - Bruine bonensoep veganistisch
Met bruine bonen, prei en bladselderij uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Maaltijdsoepen - warrels - Sushi rijstsalade maaltijdsalade
Met sushi rijst, gerookte geroosterde zalm en wortel uit Nederland
3 porties - 40 minuten
Hoofdgerechten - marianemmen - Pruimentaart met kaneel
Met pruimen, bloem en suiker uit Nederland
8 taarten - 55 minuten
Taart en gebak - breemer - Kokosmakronen met citroen
Met eiwitten, geraspte kokos en suiker uit Nederland
20 porties - 10 minuten
Koekjes - breemer - Thaise Pompoensoep
Met flespompoen, kokosmelk en currypasta uit Nederland
6 porties - 40 minuten
Soepen - battum80 - Volkoren desembrood
Met desemstarter, volkorenmeel en bloem uit Nederland
4 porties - 40 minuten
Broodgerechten - battum80 - Pompoensoep
Met pompoen, uien en gember uit Nederland
10 porties - 30 minuten
Soepen - Pandaliesje - Pompoensoep uit slowcooker
Met flespompoen, knoflook en rode currypasta uit Nederland
4 porties - 8 uur
Maaltijdsoepen - spikey1 - Tomatencremesoep
Met tomaten, kookroom en half om half gehakt uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Maaltijdsoepen - warry