Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Thaise recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit thailand? Kijk dan bij al onze Thaise recepten.

Ontbijt in Thailand

Het ontbijt in Thailand is elke dag weer ander. Dit heeft te maken met het eten van de dag ervoor. Meestal worden namelijk de restjes van de maaltijd ervoor genuttigd tijdens het ontbijt. Het drinken is meestal koffie of thee.  

Lunch en avondeten

De lunch en het avondeten bestaan in Thailand uit een warme maaltijd. Tijdens de lunch is er een gerecht op basis van rijst of noedels. Ook wordt er altijd een soep geserveerd tijdens de lunch. Het avondeten bestaat meestal uit gestoofde rijst met groente, curry en vlees of vis. Als dessert eet men meestal vers fruit. Cake of ijs kan ook als dessert worden gegeten, maar dit komt minder vaak voor.  

Typisch Thaise gerechten

De Thaise keuken kan heel erg per regio verschillen. Gerechten in Zuid-Thailand zijn bijvoorbeeld al heel anders dan in Noord-Thailand. In sommige regio’s wordt er veel vis gegeten, terwijl dit in andere regio’s amper voorkomt. Ook worden er vaak meerdere gerechten tegelijkertijd geserveerd, zodat mensen zelf kunnen kiezen wat ze willen. Wel zijn er veel gerechten die echt bij Thailand passen. Zo heb je bijvoorbeeld Kao Thom. Dit is plakkerige rijst die in bananenbladeren wordt gedaan. Er wordt vlees, bonen, kokos of banaan bij ingestopt. Khao Soi is een soep met kokos, knoflook, vlees, tomaten en soja. Het gerecht Khanom Namya Kin is een gerecht dat bestaat uit rijst of noedels met een vissaus. Er kan fruit worden geserveerd bij dit gerecht.  Suki is een gerecht met vlees, vis, noedels en fruit.

Snacks

In Thailand worden er veel snacks gegeten. Deze worden verkocht op markten. De snacks zijn makkelijk te eten en mee te nemen. Er zijn allerlei soorten snacks: zowel pittige als milde. Ook zijn er veel zoete snacks, die je prima tussendoor kunt eten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de thaise keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch thaise recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Thaise ingrediënten

In de Thaise keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Thaise recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Thailand op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit thailand!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven