Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Japanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit japan? Kijk dan bij al onze Japanse recepten.

Ontbijt in Japan

Een ontbijt in Japan bestaat meestal uit gestoomde rijst met rauwe eieren. Ook worden er vaak bijgerechten bij het ontbijt gegeten. Denk aan gerechten met zeewier, tofu, gegrilde vis of salades. Het ontbijt is dus vrij uitgebreid. Er wordt vooral koffie, thee of vruchtensap gedronken bij het ontbijt.  

Avondeten

Het avondeten in Japan wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. De basis van een avondmaaltijd is meestal soep. Bij de soep worden vaak gerechten geserveerd met rijst, vlees of vis. Ook zijn er verschillende noedelgerechten die in Japan worden gegeten. Aan het einde van de maaltijd drinkt men groene thee.  

Typische Japanse gerechten

De Japanse keuken heeft maar weinig invloeden van andere landen gehad. De laatste jaren wordt de keuken ook steeds geliefder in andere landen. Gerechten kunnen heel erg per regio verschillen. Er zijn vooral twee keukens die erg bekend zijn: de Kantonese regio en de Kansai regio. Veel gerechten zijn erg typerend voor Japan. Heel bekend is bijvoorbeeld Sushi. Het is een hapje met rijst met rauwe vis. De sushi wordt opgerold met zeewier en het gerecht wordt koud of lauw gegeten. Shirataki zijn een soort hele dunne noedels en ze worden veel in soep gegeten. De noedels zelf hebben weinig smaak. Mochi is een traditioneel rijstgerecht, dat in het water wordt gekweekt. Het wordt doorgaans alleen in de lente gegeten. Nikujaga is een stoofgerecht met soja, rijst, rundvlees en uien.

Drinken

Japanners drinken vaak groene thee. Deze thee is in veel gevallen ook echt felgroen van kleur. Qua alcohol wordt er vrijwel geen wijn of bier gedronken, maar kiest men voor de lokale drank: Sake. Sake is een soort wijn die is gemaakt van rijst, water en een schimmel met de naam ‘koij’. Het is moeilijk om sake te brouwen en dit neemt doorgaans erg veel tijd in beslag.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de japanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch japanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Zalm teriyaki
Zalm teriyaki

Typisch Japanse ingrediënten

In de Japanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Japanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Japan op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit japan!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven