Japanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit japan? Kijk dan bij al onze Japanse recepten.Ontbijt in Japan
Een ontbijt in Japan bestaat meestal uit gestoomde rijst met rauwe eieren. Ook worden er vaak bijgerechten bij het ontbijt gegeten. Denk aan gerechten met zeewier, tofu, gegrilde vis of salades. Het ontbijt is dus vrij uitgebreid. Er wordt vooral koffie, thee of vruchtensap gedronken bij het ontbijt.Avondeten
Het avondeten in Japan wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. De basis van een avondmaaltijd is meestal soep. Bij de soep worden vaak gerechten geserveerd met rijst, vlees of vis. Ook zijn er verschillende noedelgerechten die in Japan worden gegeten. Aan het einde van de maaltijd drinkt men groene thee.Typische Japanse gerechten
De Japanse keuken heeft maar weinig invloeden van andere landen gehad. De laatste jaren wordt de keuken ook steeds geliefder in andere landen. Gerechten kunnen heel erg per regio verschillen. Er zijn vooral twee keukens die erg bekend zijn: de Kantonese regio en de Kansai regio. Veel gerechten zijn erg typerend voor Japan. Heel bekend is bijvoorbeeld Sushi. Het is een hapje met rijst met rauwe vis. De sushi wordt opgerold met zeewier en het gerecht wordt koud of lauw gegeten. Shirataki zijn een soort hele dunne noedels en ze worden veel in soep gegeten. De noedels zelf hebben weinig smaak. Mochi is een traditioneel rijstgerecht, dat in het water wordt gekweekt. Het wordt doorgaans alleen in de lente gegeten. Nikujaga is een stoofgerecht met soja, rijst, rundvlees en uien.Drinken
Japanners drinken vaak groene thee. Deze thee is in veel gevallen ook echt felgroen van kleur. Qua alcohol wordt er vrijwel geen wijn of bier gedronken, maar kiest men voor de lokale drank: Sake. Sake is een soort wijn die is gemaakt van rijst, water en een schimmel met de naam ‘koij’. Het is moeilijk om sake te brouwen en dit neemt doorgaans erg veel tijd in beslag.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de japanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch japanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Zalm teriyaki
Zalm teriyaki
Typisch Japanse ingrediënten
In de Japanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
De 10 laatste Japanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Japan op onze site opgesomd.- Tonijn met sesamlaagje
Met tonijnsteaks, sesamzaad en tuinbonen uit Japan
2 porties - 10 minuten
Vis en schaaldieren - tjilp - Roergebakken broccoli met biefstuk en wortel
Met biefstuk, broccoli en wortel uit Japan
4 porties - 15 minuten
Hoofdgerechten - BookAnn - Sushi
Met sushirijst, tonijn en zalm uit Japan
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - esmee2908 - Japanse miesoep
Met varkensvlees, rijstmie en sojasaus uit Japan
10 porties - 2 uur en 20 minuten
Soepen - 34533 - Nasi goreng uit Japan
Met rijst, sperziebonen en kipfilet uit Japan
4 porties - 20 minuten
Rijstgerechten - 34533 - Japans-Chinese saté
Met kipfilet, sojasaus en droge sherry uit Japan
4 porties - 30 minuten
Gevogelte - 34533 - Black spicy sauce
Met sojasaus, worcestersaus en oestersaus uit Japan
4 porties - 15 minuten
Sauzen en marinades - Jessebenning - Beef tataki
Met biefstuk, peper en sojasaus uit Japan
2 porties - 1 uur
Raw food - spikey1 - Tofu-bananenpudding
Met silken tofu, banaan en agavesiroop uit Japan
1 portie - 5 minuten
Nagerechten - sonyanijntje - Sushi salade
Met sushirijst, courgette en shiitakes uit Japan
2 porties - 40 minuten
Vis en schaaldieren - Floraa