Duitse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit duitsland? Kijk dan bij al onze Duitse recepten.Ontbijt Duitsland
Het ontbijt in Duitsland is te vergelijken met het ontbijt in Nederland. Er worden boterhammen of broodjes gegeten met beleg. Dit beleg kan zowel zoet als hartig zijn. Denk aan kaas, salami, ei, jam of chocoladepasta. Tegenwoordig zie je ook dat steeds meer Duitsers zuivel met granen eten tijdens het ontbijt. De meeste Duitsers drinken thee of koffie. Chocolademelk, melk of een vruchtensap wordt ook vaak gedronken.Avondeten
Het avondeten wordt in Duitsland gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Een maaltijd bestaat voornamelijk uit groente, aardappelen en vlees. Tegenwoordig eten Duitsers ook steeds meer gerechten uit het buitenland en hiermee is de keuken erg divers. Als nagerecht kan er gekozen worden voor ijs, yoghurt, fruit of losse toetjes.Typisch Duitse gerechten
De gerechten in Duitsland kunnen erg per streek verschillen. In sommige gebieden wordt bijvoorbeeld al veel meer vis gegeten dan in andere gebieden. Wat sowieso veel wordt gegeten is worst, zoals braadworst, salami en andere worsten. Een echt bekend gerecht is worst met zuurkool. Hier zitten vaak ook nog hamblokjes doorheen. Ook bier wordt vaak gebruikt in dit gerecht, om het bijvoorbeeld over het vlees te gieten. Sweinhaxe is een gerecht dat vooral in Beieren wordt gegeten. Het bestaat uit de knokkels van een varken. Deze worden gebraden. Duitsland kent ook veel lekkernijen. Zo is de marsepein een typische Duitse lekkernij, maar wordt er ook veel gebak gemaakt.Bier in Duitsland
Bier is een drank die ontzettend veel wordt gedronken in Duitsland. Er wordt gezegd dat er gemiddeld zo’n 180 liter bier per Duitser per jaar wordt gedronken. Er zijn dan ook veel Duitse biersoorten beschikbaar. Bier wordt ook vaak bij het koken zelf gebruikt, zoals over het vlees. Veel Duitsers drinken bier in combinatie met worst, zoals braadworst.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de duitse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch duitse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Zachte zuurkool
Waldorfsalade
Gluhwein
Typisch Duitse ingrediënten
In de Duitse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Braadworst
Braadworst (Bratwurst) is een worst die veel gegeten wordt in Duitsland. Het is een worst gemaakt van (een mengsel van) varkens-, rund- of kalfsvlees en wordt gebraden in een ... - Salami
Salami is een veelzijdig stukje vlees. U kunt salami in plakjes of blokjes eten (of uit de hand) bij de borrel of als hartig tussendoortje. U kunt salami bij de broodmaaltijd ... - Zuurkool
Zuurkool wordt in Nederland vooral in de winter gegeten. Traditioneel wordt de zuurkool met aardappel tot een stamppot bereid, al dan niet in combinatie met rookworst en/of sp ...
De 10 laatste Duitse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Duitsland op onze site opgesomd.- Kaiserschmarrn met appel-wijncompote
Met eieren, bloem en droge witte wijn uit Duitsland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Lunchgerechten - bettyvandijk - Schwarzwälder Kirschtorte
Met eieren, bloem en cacaopoeder uit Duitsland
10 porties - 2 uur
Taart en gebak - louca - Weisse Glühwein
Met witte wijn, pitloze druiven en kardemom uit Duitsland
6 porties - 4 uur
Dranken - Bertina - Herfststoofpotje
Met chorizo, aardappelen en kikkererwten uit Duitsland
6 porties - 40 minuten
Stoofschotels - Neelram69 - Reibekuchen
Met aardappelen, ui en eieren uit Duitsland
4 porties - 40 minuten
Bijgerechten - Deniseke123 - Lübeckerworst
Met marsepein, boter en cognac uit Duitsland
1 portie - 40 minuten
Kerst - lankhaar - Aardappeltaart met chocolade
Met aardappelen, chocolade en eieren uit Duitsland
4 taarten - 55 minuten
Taart en gebak - Micha1 - Aardappel met ui en spek
Met aardappelen, ui en creme fraiche uit Duitsland
8 porties - 15 minuten
Aardappelgerechten - hots - Schupfnudeln
Met aardappelen, meel en nootmuskaat uit Duitsland
4 porties - 20 minuten
Aardappelgerechten - Micha1 - Komkommersalade
Met komkommer, azijn en tuinkruiden uit Duitsland
4 porties - 2 uur
Veganistisch - Micha1