Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Duitse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit duitsland? Kijk dan bij al onze Duitse recepten.

Ontbijt Duitsland

Het ontbijt in Duitsland is te vergelijken met het ontbijt in Nederland. Er worden boterhammen of broodjes gegeten met beleg. Dit beleg kan zowel zoet als hartig zijn. Denk aan kaas, salami, ei, jam of chocoladepasta. Tegenwoordig zie je ook dat steeds meer Duitsers zuivel met granen eten tijdens het ontbijt. De meeste Duitsers drinken thee of koffie. Chocolademelk, melk of een vruchtensap wordt ook vaak gedronken.

Avondeten

Het avondeten wordt in Duitsland gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Een maaltijd bestaat voornamelijk uit groente, aardappelen en vlees. Tegenwoordig eten Duitsers ook steeds meer gerechten uit het buitenland en hiermee is de keuken erg divers. Als nagerecht kan er gekozen worden voor ijs, yoghurt, fruit of losse toetjes.  

Typisch Duitse gerechten

De gerechten in Duitsland kunnen erg per streek verschillen. In sommige gebieden wordt bijvoorbeeld al veel meer vis gegeten dan in andere gebieden. Wat sowieso veel wordt gegeten is worst, zoals braadworst, salami en andere worsten. Een echt bekend gerecht is worst met zuurkool. Hier zitten vaak ook nog hamblokjes doorheen. Ook bier wordt vaak gebruikt in dit gerecht, om het bijvoorbeeld over het vlees te gieten. Sweinhaxe is een gerecht dat vooral in Beieren wordt gegeten. Het bestaat uit de knokkels van een varken. Deze worden gebraden. Duitsland kent ook veel lekkernijen. Zo is de marsepein een typische Duitse lekkernij, maar wordt er ook veel gebak gemaakt.

Bier in Duitsland

Bier is een drank die ontzettend veel wordt gedronken in Duitsland. Er wordt gezegd dat er gemiddeld zo’n 180 liter bier per Duitser per jaar wordt gedronken.  Er zijn dan ook veel Duitse biersoorten beschikbaar. Bier wordt ook vaak bij het koken zelf gebruikt, zoals over het vlees. Veel Duitsers drinken bier in combinatie met worst, zoals braadworst.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de duitse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch duitse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Zachte zuurkool
Waldorfsalade
Gluhwein

Typisch Duitse ingrediënten

In de Duitse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Duitse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Duitsland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit duitsland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven