Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Griekse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit griekenland? Kijk dan bij al onze Griekse recepten.

Ontbijt in Griekenland

Het ontbijt in Griekenland is erg simpel en licht. De meeste Grieken ontbijten met een broodje en een kop koffie. Op het broodje worden vooral vleeswaren gedaan, maar bijvoorbeeld een ei of tomaat komt ook regelmatig voor.  

Lunch

De lunch wordt in Griekenland gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan heel uitgebreid gegeten en families komen hier speciaal voor bij elkaar. De lunch bestaat meestal uit meerdere gangen en als afsluiter wordt er koffie gedronken. Er zijn vlees- en visgerechten, maar ook voor de vegetariërs zijn er genoeg mogelijkheden. Ook zijn er allerlei salades die gegeten kunnen worden.  

Typisch Griekse gerechten

De Griekse keuken is over de hele wereld bekend. De Grieken hebben een hele eigen smaak kunnen ontwikkelen. Er wordt veel gebruik gemaakt van specerijen en vis, maar er is vooral veel diversiteit in de Griekse keuken. Er zijn veel typische gerechten. Denk bijvoorbeeld aan Gyros. Dit is gegrild vlees dat aan een grote spies zit. Er worden reepjes afgesneden en deze reepjes worden voornamelijk op een pitabroodje gegeten. Ook heel bekend is Moussaka. Dit is een gerecht dat uit laagjes bestaat en vaak lamsvlees en aubergine bevat. Ook zit er vaak een witte saus bij. Kataifi is een soort draadjesdeeg en er wordt vaak zoet gebak van gemaakt, dat wordt gevuld met noten of honing. Taramas is een gerecht van kabeljauw, dat in deeg of verkruimelde aardappelen wordt gerold. Vaak wordt er ook nog citroensap toegevoegd.

Vis

Omdat Griekenland uit erg veel eilanden bestaat, wordt er ontzettend veel vis gegeten. Dit kan bijvoorbeeld kabeljauw, tonijn of zalm zijn. Ook zwaardvis, garnalen en octopus kom je regelmatig op de kaart tegen. Er wordt in het algemeen veel meer vis dan vlees gegeten in Griekenland.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de griekse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch griekse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
bifteki
gyros
moussaka
souvlaki
suzuki
dolmadakia
dolma's
tzatziki
Griekse boarensalade

Typisch Griekse ingrediënten

In de Griekse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Griekse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Griekenland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit griekenland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven