Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Colombiaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit colombia? Kijk dan bij al onze Colombiaanse recepten.

Ontbijt in Colombia

Het ontbijt in Colombia wordt gezien als een belangrijke maaltijd, maar het is wel een lichte maaltijd die bestaat uit vruchten, broodjes en ei. Als drinken wordt er meestal gekozen voor vruchtensappen.  

Lunch en avondeten

Op het platteland in Colombia is de lunch de belangrijkste maaltijd. De meeste mensen nemen hier echt de tijd voor. In de grotere steden wordt er vooral in de avonden gegeten. Een warme maaltijd bestaat in Colombia voornamelijk uit soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Er wordt veel rijst en kip gegeten. Ook rundvlees kom je in veel gerechten tegen. Vooral in de kustplaatsen vind je ook veel vis in de gerechten die worden gegeten.

Typische Colombiaanse gerechten

Colombia heeft een hele gevarieerde keuken, die vooral afhankelijk is van de regio waar je zit. Je vindt ook veel invloeden van andere landen in de gerechten, zoals Brazilië en het Caribische gebied. Een gerecht dat bijvoorbeeld in Colombia wordt gegeten is Fritanga, dit is een schotel van gegrild vlees, aardappelen en maïs. Arepa is een soort dikke pannenkoek die is gemaakt van maïsmeel. Het wordt vaak als bijgerecht geserveerd. Arroz con coco is een rijstgerecht met een kokossmaak. Het wordt gemaakt met suiker en kokos en gebruikt als bijgerecht. Een echte delicatesse in Colombia zijn mieren. De mieren worden geroosterd tijdens het regenseizoen, met zout erbij. Wij moeten er vaak niet aan denken, maar veel mensen in Colombia zijn er dol op.

Koffie

Colombia is een echt koffieland. Koffie wordt zelfs gezien als nationale symbool. Veel mensen drinken dan ook koffie, maar dit doen ze vooral overdag en niet direct tijdens de maaltijden. De koffie is er echter lang niet altijd even goed en wordt vaak zelfs gezien als een redelijk slappe bak vergeleken met de koffie die je bijvoorbeeld in Italië vindt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de colombiaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch colombiaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Colombiaanse ingrediënten

In de Colombiaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Colombiaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Colombia op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit colombia!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven