Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Congolese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit congo? Kijk dan bij al onze Congolese recepten.

Ontbijt in Congo

Het ontbijt in Congo is meestal erg simpel en bestaat uit maïsgerechten en vruchten. Soms worden er ook warme maaltijden in de ochtend gegeten, zoals vis. Als drinken heb je thee of vruchtendrank tijdens het ontbijt. 

Avondeten

Het avondeten in Congo bestaat bijna altijd uit vis. Vlees wordt ook wel gegeten, maar veel minder dan vis. Vis wordt immers overal gevangen. Ook wordt er veel gewerkt met vruchten en paddenstoelen. Ook worden er veel stoofpotten gegeten en kom je veel zetmeel en calorieën tegen in de gerechten in Congo. Veel inwoners van Congo eten eveneens insecten bij het avondeten. Als nagerecht wordt er meestal fruit gegeten.

Typische Congolese gerechten

 In Congo vind je veel bijzondere gerechten. Zo heb je bijvoorbeeld Piri Piri. Dit is een gerecht dat bestaat uit olie, cayennepeper, chilipeper en zout. Het wordt door veel salades en bij veel vleesgerechten geserveerd. Een ander bekend gerecht is Moambe. Dit betekent ‘Acht’ en bevat ook acht ingrediënten. Deze zijn palmnoten, kip, gedroogde vis, gemalen aardnoten, rijst, maniokbladeren, bakbanaan en pili-pili. Pili-pili is een soort rode peper die uit Congo komt. Het beslag Fufu is erg calorierijk en wordt veel bij vlees of vis gereserveerd. Het beslag wordt gemaakt van zetmeel. Mensen pakken Fufu met de hand en gebruiken het om vlees mee op te pakken en het zo met de handen te eten. Fufu wordt vooral vaak bij stoofschotels gegeten.  

Drinken

In Congo heb je veel vruchtendrankjes. Ook kokosmelk wordt veel gedronken, meestal rechtstreeks uit de kokosnoot. Qua alcoholische dranken wordt bier vrij veel gedronken, maar ook diverse cocktails worden veel gedronken in Congo. Water wordt in Congo weinig gedronken, omdat het water uit de kranen niet gezien kan worden als drinkwater.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de congolese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch congolese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Congolese ingrediënten

In de Congolese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Congolese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Congo op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit congo!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven