Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Guadeloupese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit guadeloupe? Kijk dan bij al onze Guadeloupese recepten.

Ontbijt in Guadeloupe

Het ontbijt in Guadeloupe is vergelijkbaar met dat in Frankrijk. Er zijn voornamelijk stokbroden en croissants belegd met kaas of vleeswaren. Het drinken is vooral koffie of thee, maar melk en vruchtensappen komen ook veel voor.

Avondeten

Het avondeten in Guadeloupe is erg divers en heeft veel verschillende invloeden van andere keukens. Het avondeten bestaat meestal uit een stuk vlees, met wat groente of een salade. Als nagerecht zijn er verschillende desserts mogelijk. Ook worden er erg veel vruchten gegeten als nagerecht. Voor het drinken wordt er water of wijn gekozen. Heel soms wordt er ook een vruchtensap bij het avondeten gedronken.

Typische Guadeloupese gerechten

Omdat Guadeloupe onderdeel van Frankrijk is, vind je er veel Franse invloeden. Maar ook invloeden van de Creoolse keuken. Tevens vind je er Italiaanse en Afrikaanse invloeden. Wel wordt er veel fruit in de gerechten geprobeerd, omdat die veel op het eiland voorkomen. Een typisch gerecht is Crêpes Salée. Dit zijn pittige pannenkoeken. Ook Blaff is een pittig gerecht. Het is een soep waar ook vis in zit en die op smaak is gebracht met pepers. Als drinken wordt er nog wel eens gekozen voor Ti Punch. Dit is een cocktail met rum, rietsuiker en limoen.

Snackbars

In Guadeloupe zijn erg veel snackbars waar snelle haps worden gegeten. Denk hierbij aan pannenkoeken, hamburgers en warme broodjes. Deze hapjes worden dan ook steeds vaker gegeten door de bevolking.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de guadeloupese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch guadeloupese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Guadeloupese ingrediënten

In de Guadeloupese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Guadeloupese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Guadeloupe op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit guadeloupe!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven