Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Guatemalaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit guatemala? Kijk dan bij al onze Guatemalaanse recepten.

Ontbijt in Guatemala

Een traditioneel ontbijt in Guatemala bestaat voornamelijk uit tortilla’s, gebakken bakbanaan en platanos. Ook eieren zie je vaak in het traditioneel Guatemalteekse ontbijt. De eieren worden op verschillende manieren bereid. Als drinken wordt er vaak voor kamillethee gekozen bij het ontbijt. Hoewel koffie uit Guatemala komt, wordt koffie maar weinig tijdens het ontbijt gedronken.  

Lunch

De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag in Guatemala en deze wordt zeer uitgebreid gegeten. Je vindt in de gerechten sowieso veel bonen, eieren en maïs. Groente wordt niet veel in de gerechten gebruikt. Wel zie je veel vlees. Aan de kust kom je ook nog wel wat vis tegen. Vegetarische gerechten zijn er wel, maar minimaal. Vaak is vegetarisch alleen een salade. Als nagerecht wordt er vaak wat fruit gegeten en koffie gedronken.  

Typische Guatemalteekse gerechten

Guatemala heeft een hele eigen keuken, waar nog veel invloeden van de oude Maya’s in te vinden zijn. Ook kom je invloeden van Amerika tegen. Een typisch gerecht in Guatemala is Tamares. Dit is een deeg van maïs dat in bladeren wordt verpakt en gestoomd. Tamares kan verschillende vullingen hebben, zoals bonen, vlees of rijst. De verpakking wordt uiteraard niet opgegeten. Chimrol is een bijgerecht dat bestaat uit tomaten, ui en koriander. Als lekkernij is de chocolade van Guatemala een echte aanrader. Deze chocolade wordt gemaakt van cacao, rietsuiker en kardemon. Soms wordt er ook kaneel toegevoegd. De chocolade smaakt heel anders dan de chocolade die we in Nederland kennen. Eenmaal gegeten, betekent vaak dat je ‘normale’ chocolade een stuk minder lekker vindt.  

Gezondheid?

In Guatemala wordt gezondheid niet als belangrijk gezien. Zo worden bonen, rijst en vlees vaak met elkaar gecombineerd en eet men weinig groente. Ook zijn de inwoners in de veronderstelling dat alles wat uit de Verenigde Staten komt goed is. Ze drinken dus veel cola en eten ook steeds vaker hamburgers. Dat dit niet goed voor hen, daar zijn de mensen zich niet van bewust.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de guatemalaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch guatemalaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Guatemalaanse ingrediënten

In de Guatemalaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Guatemalaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Guatemala op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit guatemala!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven