Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hondurese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit honduras? Kijk dan bij al onze Hondurese recepten.

Ontbijt in Honduras

Het ontbijt in Honduras is erg stevig. Het bestaat uit tortilla’s, gebakken eieren, bonen, advocado, kaas en zure room. Er wordt heel uitgebreid gegeten en er wordt echt tijd voor genomen. Als drinken wordt er meestal gekozen voor koffie, maar ook thee behoort tot de mogelijkheden.

Avondeten

Het avondeten van Honduras is vrij uitgebreid en bestaat meestal uit vlees, rijst, bonen en een salade. In plaat van vlees kan er ook worden gekozen voor vis. Vegetarische gerechten zijn er wel, maar echt gebruikelijk is dit niet. Ook worden er veel tortilla’s gegeten bij het avondeten. Ook kokos vind je veel terug in de Hondurese keuken. Als nagerecht kiest men vaak voor wat fruit. Bij het avondeten drinkt men voornamelijk frisdrank.  

Typisch Hondurese gerechten

In Honduras heb je een mix tussen Spaanse en Afrikaanse invloeden. Ook zijn er veel eigen gerechten. Burrita’s is een gerecht dat typisch Hondurees is. Het lijkt op de Mexicaanse Burrito. Er zit versnipperd vlees in. Ook zitten er bonen, kaas en advocado in. Arroz con leche is een gerecht van rijst dat wordt geweekt in suiker en kaneel. Vaak worden er nog andere specerijen aan toegevoegd. Anafres is een voorgerecht dat bestaat uit bonen een kaas. Vaak worden er frieten bij geserveerd. Een ander lekker gerecht is Pastelitos de carne. Dit is deeg dat wordt gevuld met vlees, rijst of aardappelen.

Gezondheid

De gezondheid in Honduras wordt niet echt als belangrijk gezien. Het gaat er vooral om dat het lekker smaakt. Vaak worden rijst, bonen en vlees met elkaar gecombineerd. Groente en fruit wordt veel minder gegeten en ook frisdrank wordt ontzettend veel gedronken. Meestal is het niet zo dat de mensen niet gezond willen eten, maar dat ze gewoonweg niet veel beter weten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de hondurese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch hondurese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Hondurese ingrediënten

In de Hondurese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Hondurese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Honduras op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit honduras!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven