Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ijslandse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit ijsland? Kijk dan bij al onze Ijslandse recepten.

Ontbijt in IJsland

Het ontbijt in IJsland lijkt ontzettend veel op het ontbijt in Nederland. Er wordt vooral veel brood met beleg gegeten. Als beleg wordt er gekozen voor vleeswaren, kaas en soms ook zoetigheid. Qua drinken wordt er doorgaans gekozen voor koffie of thee.

Avondeten

Het avondeten in IJsland is de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan een warme maaltijd gegeten. Meestal is dit eerst een soep en daarna een gerecht met groente en vis. Ook vlees is mogelijk, maar vis wordt doorgaans meer gegeten. Als nagerecht is er vaak een dessert met rabarber erin.  

Typische IJslandse gerechten

De IJslandse keuken is een unieke keuken die vooral veel doet met de producten die in het land zelf te vinden. Er zijn veel gerechten die typerend voor IJsland zijn. Denk bijvoorbeeld aan Rúgbrauð. Dit is een soort roggebrood dat in houten vaten wordt gebakken. Het kan worden gemalen en met pap of melk worden gegeten, maar ook wordt het vaak met lam gegeten. Syr is een zuivelproduct dat heel veel in IJsland wordt gegeten. Het lijkt een beetje op yoghurt, maar is eigenlijk een kaassoort. Wat ook veel wordt gegeten is Hardfiskur. Dit is vis die wordt gedroogd, totdat ze hard zijn. Wanneer het gegeten wordt, wordt de vis zo vaak geslagen dat hij zacht wordt. Het vel wordt eraf gehaald en de vis wordt daarna met boter geserveerd.

Vreemde gerechten

In IJsland worden wellicht gerechten gegeten die voor ons heel vreemd zijn. Denk aan Hákarl, dat wordt gemaakt van haaien. Het vlees van de haai ligt weken te drogen voordat het werkelijk wordt gegeten. Ook eet men in IJsland schapenkop. Of kan ervoor gekozen worden om de testikels van een ram te eten. Dit wordt gezien als een echte delicatesse. 

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de ijslandse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch ijslandse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Ijslandse ingrediënten

In de Ijslandse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Ijslandse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Ijsland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit ijsland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven