Jordaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit jordanie? Kijk dan bij al onze
Jordaanse recepten.
Ontbijt in Jordanië
Het ontbijt in Jordanië is doorgaan erg simpel. Er wordt brood gegeten met wat kaas. Ook zie je vaak yoghurt bij het ontbijt. Er wordt koffie of thee bij gedronken.
Avondeten
Het avondeten is in Jordanië de belangrijkste maaltijd van de dag. Het bestaat vaak uit rijst, vlees, groente en een salade. Bij de avondmaaltijd wordt er ook altijd brood gegeten. In de gerechten wordt ook vaak yoghurt gestopt en er wordt doorgaans veel gebruik gemaakt van verschillende specerijen.
Typisch Jordaanse gerechten
In Jordanië kom je veel invloeden van de Arabische keuken tegen. Denk aan de keukens zoals in Egypte, Syrië en Turkije. Jordanië heeft ook wel eigen gerechten, zodat de Jordaanse keuken uniek is. Het nationale gerecht van het land is bijvoorbeeld Mansaf. Mansaf is een gerecht met lamsvlees, yoghurt en rijst. Het bereiden van het gerecht neemt vaak meerdere uren in beslag en het wordt vaak vooral tijdens feesten gegeten. Maqluba is een gerecht met aubergine en lamsvlees. Mushakan is een schotel met kip, uien en pijnboompitten. Het gerecht wordt verder op smaak gebracht met verschillende specerijen. Voor een snack wordt er vaak gekozen voor semosa. Dit is deeg in de vorm van een driehoek dat kan worden gevuld met diverse ingrediënten, zoals uien, linzen, rundvlees, koriander, kip en andere lekkernijen. Meestal wordt samosa geserveerd met kwark. Een zoete hap is de baklava, dat uit lagen bladerdeeg die worden gevuld met noten en honing.
Verse producten
In Jordanië wordt er vooral veel gebruik gemaakt van verse producten en veel specerijen. Er wordt veel tijd gestopt in het bereiden van de maaltijden en ook eet men vrij veel op straat. Het eten is dan meer een sociale bezigheid. Ook bij de hapjes die je op straat kunt kopen worden er verse producten gebruikt.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de jordaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch jordaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Jordaanse ingrediënten
In de Jordaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ... - Yoghurt
Yoghurt is erg geschikt voor het ontbijt. Zij combineert goed met vers fruit of granen. Het is een prima toetje. In de winkel worden allerhande soorten yoghurtproducten aangeb ...
De 10 laatste Jordaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Jordanie op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit jordanie!