Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Jordaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit jordanie? Kijk dan bij al onze Jordaanse recepten.

Ontbijt in Jordanië

Het ontbijt in Jordanië is doorgaan erg simpel. Er wordt brood gegeten met wat kaas. Ook zie je vaak yoghurt bij het ontbijt. Er wordt koffie of thee bij gedronken.

Avondeten

Het avondeten is in Jordanië de belangrijkste maaltijd van de dag. Het bestaat vaak uit rijst, vlees, groente en een salade. Bij de avondmaaltijd wordt er ook altijd brood gegeten. In de gerechten wordt ook vaak yoghurt gestopt en er wordt doorgaans veel gebruik gemaakt van verschillende specerijen.  

Typisch Jordaanse gerechten

In Jordanië kom je veel invloeden van de Arabische keuken tegen. Denk aan de keukens zoals in Egypte, Syrië en Turkije. Jordanië heeft ook wel eigen gerechten, zodat de Jordaanse keuken uniek is. Het nationale gerecht van het land is bijvoorbeeld Mansaf. Mansaf is een gerecht met lamsvlees, yoghurt en rijst. Het bereiden van het gerecht neemt vaak meerdere uren in beslag en het wordt vaak vooral tijdens feesten gegeten. Maqluba is een gerecht met aubergine en lamsvlees. Mushakan is een schotel met kip, uien en pijnboompitten. Het gerecht wordt verder op smaak gebracht met verschillende specerijen. Voor een snack wordt er vaak gekozen voor semosa. Dit is deeg in de vorm van een driehoek dat kan worden gevuld met diverse ingrediënten, zoals uien, linzen, rundvlees, koriander, kip en andere lekkernijen. Meestal wordt samosa geserveerd met kwark. Een zoete hap is de baklava, dat uit lagen bladerdeeg die worden gevuld met noten en honing.

Verse producten

In Jordanië wordt er vooral veel gebruik gemaakt van verse producten en veel specerijen. Er wordt veel tijd gestopt in het bereiden van de maaltijden en ook eet men vrij veel op straat. Het eten is dan meer een sociale bezigheid. Ook bij de hapjes die je op straat kunt kopen worden er verse producten gebruikt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de jordaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch jordaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Jordaanse ingrediënten

In de Jordaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Jordaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Jordanie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit jordanie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven