Kameroense recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit kameroen? Kijk dan bij al onze
Kameroense recepten.
Ontbijt in Kameroen
Het ontbijt in Kameroen is redelijk simpel en bestaat uit gekookte groente, bakbananen en eieren. Als drinken wordt er meestal voor koffie of thee gekozen, maar een vruchtensap behoort ook vaak tot de mogelijkheden.
Avondeten
Het avondeten in Kameroen is vrij uitgebreid. De gerechten bevatten vaak veel zetmeel, zoals fufu, rijst, aardappelen en eieren. Al wordt rijst doorgaans alleen gegeten tijdens speciale gelegenheden. Er worden ook veel vruchten en groentes tijdens het diner gegeten. Tevens is vlees ook vaak te vinden in de gerechten. Ook worden er veel stoofpotten gemaakt en in veel gevallen neemt men een soep vooraf. De mannen en vrouwen eten apart van elkaar. De kinderen eten als laatste.
Typisch Kameroense gerechten
Kameroen heeft een hele diverse keuken, met veel verschillende ingrediënten en producten. Kameroen wordt gezien als de meest diverse keuken van Afrika. Er zijn dan ook erg veel gerechten die typisch bij het land passen. Ndóle is bijvoorbeeld het nationale gerecht van het land. Het is een stoofpot van bladeren, noten, kaas en vis. Het bereiden hiervan kan lang duren. Fufu wordt ook heel veel gegeten. Dit is een zetmeelrijk gerecht dat bijna overal bij geserveerd wordt. Het is een soort dikke pasta en deze is gemaakt van wortelknollen met water. De cassave wordt ook veel gebruikt in gerechten en dat zie je ook in het gerecht Garri. Dit zijn droge korrels die van de cassavewortel komen en hier wordt een beslag van gemaakt dat bij veel gerechten wordt gegeten.
Aparte diersoorten
In Kameroen worden er veel aparte diersoorten gegeten. Zo eet men graag vogels, kikkers, muizen en eekhoorns. Deze dieren worden als een echte delicatesse gezien. Het vlees wordt meestal gebakken of gestoofd. Ook insecten worden erg vaak gegeten. Denk aan rupsen en termieten.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de kameroense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch kameroense recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Kameroense ingrediënten
In de Kameroense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- banaan
Bananen hebben een zacht zoete, wat melige smaak en je kunt ze direct uit de schil eten. Ze doen het goed in een dessert of cake. Een bekende ijsspecialiteit is de Banana-spli ... - Cassave
Cassave kan worden gekookt op dezelfde manier als wordt gedaan met aardappels. Daarna kun je de cassave eventueel bakken. Cassave wordt veel gebruikt in Surinaamse gerechten. ... - Maïs
U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan besche ...
De 10 laatste Kameroense recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Kameroen op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit kameroen!