Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kameroense recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit kameroen? Kijk dan bij al onze Kameroense recepten.

Ontbijt in Kameroen

Het ontbijt in Kameroen is redelijk simpel en bestaat uit gekookte groente, bakbananen en eieren. Als drinken wordt er meestal voor koffie of thee gekozen, maar een vruchtensap behoort ook vaak tot de mogelijkheden.  

Avondeten

Het avondeten in Kameroen is vrij uitgebreid. De gerechten bevatten vaak veel zetmeel, zoals fufu, rijst, aardappelen en eieren. Al wordt rijst doorgaans alleen gegeten tijdens speciale gelegenheden. Er worden ook veel vruchten en groentes tijdens het diner gegeten. Tevens is vlees ook vaak te vinden in de gerechten. Ook worden er veel stoofpotten gemaakt en in veel gevallen neemt men een soep vooraf. De mannen en vrouwen eten apart van elkaar. De kinderen eten als laatste.  

Typisch Kameroense gerechten

Kameroen heeft een hele diverse keuken, met veel verschillende ingrediënten en producten. Kameroen wordt gezien als de meest diverse keuken van Afrika. Er zijn dan ook erg veel gerechten die typisch bij het land passen. Ndóle is bijvoorbeeld het nationale gerecht van het land. Het is een stoofpot van bladeren, noten, kaas en vis. Het bereiden hiervan kan lang duren. Fufu wordt ook heel veel gegeten. Dit is een zetmeelrijk gerecht dat bijna overal bij geserveerd wordt. Het is een soort dikke pasta en deze is gemaakt van wortelknollen met water. De cassave wordt ook veel gebruikt in gerechten en dat zie je ook in het gerecht Garri. Dit zijn droge korrels die van de cassavewortel komen en hier wordt een beslag van gemaakt dat bij veel gerechten wordt gegeten.

Aparte diersoorten

In Kameroen worden er veel aparte diersoorten gegeten. Zo eet men graag vogels, kikkers, muizen en eekhoorns. Deze dieren worden als een echte delicatesse gezien. Het vlees wordt meestal gebakken of gestoofd. Ook insecten worden erg vaak gegeten. Denk aan rupsen en termieten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de kameroense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch kameroense recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Kameroense ingrediënten

In de Kameroense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Kameroense recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Kameroen op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit kameroen!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven