Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Maltese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit malta? Kijk dan bij al onze Maltese recepten.

Ontbijt in Malta

Veel mensen in Malta slaan het ontbijt over. Als er toch wordt ontbeten, dan is het heel erg licht en simpel. Er wordt dan een brood gegeten dat typerend voor Malta is: Tali-Malti. Dit brood is heel zacht van binnen en heeft een vrij harde korst. Het wordt met wat beleg gegeten en er wordt meestal koffie of thee gedronken.  

Avondeten

Het avondeten in Malta is de belangrijkste maaltijd van de dag. De avondmaal begint meestal met een soep. Deze soep is vrij stevig. Na de soep volgt een hoofdgerecht. Dit kan bestaan uit vlees, groente, vis, salade of een stoofpot. Vooral vis zie je veel in de gerechten terugkomen. Ook pasta komt veel in de gerechten voor. Na het hoofdgerecht is er nog een dessert. Dit kan bestaan uit fruit, yoghurt, pudding of ijs.  

Typisch Maltese gerechten

Je vindt Italiaanse, Arabische en Engelse invloeden in Malta. De gerechten zijn heel erg afhankelijk van het seizoen. Er zijn veel typische gerechten in Malta. Zo heb je bijvoorbeeld Bigilla. Dit is een bonenpasta die is gemaakt van bonen, knoflook, peterselie, zout en peper. Ravjul is gevulde pasta met ricotta, peterselie en knoflook. Het gerecht wordt vaak in een tomatensaus geserveerd. Lampuka is een gerecht van dolfijnenvlees. Het dolfijnenvlees wordt gepocheerd in rozemarijn en witte wijn. Vaak wordt het met een salade geserveerd. Patata I-vorm zijn gebakken aardappelen. Aardappelschijven worden op een uienschijf gelegd. Ook worden er nog kruiden toegevoegd. Eerst wordt het geheel gekookt en daarna gebakken.

Vis en vlees

Er wordt doorgaans meer vis dan vlees gegeten in Malta. Qua vis zijn er veel soorten die worden gegeten, zoals zwaardvis, markeel, garnalen en dolfijn. Vlees is er ook in veel soorten. Denk aan rundvlees, varkensvlees, konijn en duif. Ook vegetarische gerechten zijn r vrij veel in Malta.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de maltese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch maltese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Maltese ingrediënten

In de Maltese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Maltese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Malta op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit malta!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven