Moldavische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit moldavie? Kijk dan bij al onze
Moldavische recepten.
Ontbijt in Moldavië
Het ontbijt in Moldavië is vrij simpel en bestaat meestal uit wat brood met jam. Ook eieren worden nog best vaak gegeten. Als drinken wordt er gekozen voor koffie of thee.
Avondeten
Het avondeten in Moldavië is de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan warm gegeten. Er zijn gerechten met vlees, groente, vis en talloze salades. Er wordt varkensvlees en rundvlees gegeten. Ook kool wordt best vaak gegeten bij de avondmaaltijd. Men gebruikt ook veel kruiden en specerijen tijdens het koken. Hierbij kun je denken aan knoflook, kruidnagel en dragon. Als drinken wordt er vooral wijn gedronken. Het dessert bestaat meestal uit verschillende soorten fruit, maar ook pudding wordt veel gegeten.
Typisch Moldavische gerechten
De Moldavische keuken heeft veel andere invloeden. Zo vind je er invloeden van de Joodse, de Russische, de Duitse en de Griekse keuken. De mensen werken er vooral met verse producten en daarom is het eten in Moldavië erg gezond. Er zijn veel gerechten die vaak in Moldavië worden gegeten, zoals Borsch. Borsch is een romige soep die wordt gemaakt van rode bieten. Mamaliga is ook een gerecht dat veel wordt gegeten. Het bestaat uit maïs, water en zout. Het wordt vaak als bijgerecht gegeten. Parjoale is een soort Moldavische hamburger. Het wordt gemaakt van gemalen vlees, knoflook en uien.
Wijn
Wijn is een drank die veel wordt gedronken in Moldavië. Het wordt bij iedere maaltijd – behalve het ontbijt – gedronken. Ook als tussendoortje kiest men vaak voor wijn. Zeker op feestdagen en bij speciale gelegenheden drinkt men heel veel wijn.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de moldavische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch moldavische recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Moldavische ingrediënten
In de Moldavische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Knoflook
Knoflook wordt veel in Mediterrane gerechten gebruikt. Ook de Franse keuken maakt veel gebruik van dit bolgewas. Men kruid er de gerechten mee. Om knoflooksmaak te krijgen kun ... - Kruidnagel
Kruidnagels zijn vooral populair in de Oosterse en (Noord) Afrikaanse keuken, terwijl er in Europa eigenlijk matig gebruik van wordt gemaakt. De Friezen gebruiken kruidnagel ...
De 10 laatste Moldavische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Moldavie op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit moldavie!