Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Saoedi arabische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit saoedi_arabie? Kijk dan bij al onze Saoedi arabische recepten.

Ontbijt in Saoedi Arabië

In Saoedi Arabië start men de dag meestal men een kop Arabische koffie, om de dag energiek te beginnen. Een typisch Saoedi-Arabisch ontbijt bestaat uit verschillende borden en kommen met kleine gerechtjes, zoals olijven, zachte kazen, jam, honing en vers warm brood. Men nuttigt het ontbijt vaak op de grond, zonder bestek. Men gebruikt vaak pitabroodjes als vervangend bestek. Tijdens het ontbijt wordt – naast de koffie – thee en vruchtensap gedronken.

Avondeten

De mensen in Saoedi Arabië dineren vaak laat, zeker ten tijde van de Ramadan. Tijdens de Ramadan is het voor iedereen – ongeacht persoonlijke religieuze opvattingen – verboden te eten en drinken tijdens de vastmomenten. Men eet met de rechterhand, de linkerhand wordt namelijk als onrein beschouw (daarmee wast men de intieme delen). Voordat men aan de maaltijd begint en na afloop van de maaltijd wast men de handen op rituele wijze.

Typisch Saoedi-Arabische gerechten

De mensen in Saoedi Arabië zijn erg traditioneel en eten al eeuwenlang dezelfde gerechten. De meeste Saoedi-Arabiërs zijn Moslims en mogen daarom geen varkensvlees eten. Kip vormt daarom een belangrijk onderdeel van vele gerechten. De dieren in Saoedi Arabië worden op een specifieke manier geslacht en in gerechten verwerkt. Saoedi-Arabiërs eten graag yoghurt, zowel los als in sausvorm. De yoghurt wordt soms ook verwerkt tot een drank genaamd lassi. Ook dadels worden graag gegeten, vaak met een dipsausje van meel en olie, haysa al-tumreya genaamd. Andere populaire gerechten zijn kapsa (kip met rijst), kimaje (brood) en tabbouleh (salade op basis van meel).  

Dranken in Saoedi Arabië

Kamelenmelk (maar ook schapen- en geitenmelk) is erg populair in Saoedi Arabië. Gezien de  Islamitische achtergrond is het drinken van alcohol strikt verboden in Saoedi Arabië.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de saoedi arabische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch saoedi arabische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Saoedi arabische ingrediënten

In de Saoedi arabische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Saoedi arabische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Saoedi_arabie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit saoedi_arabie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven