Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sloveense recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit slovenie? Kijk dan bij al onze Sloveense recepten.

Ontbijt in Slovenië

Het ontbijt in Slovenië bestaat uit brood en croissantjes belegd met worst, salami, jam of kaas. Er wordt een kopje thee of koffie bij gedronken.  

Avondeten en lunch

De lunch wordt meestal als de belangrijkste maaltijd van de dag gezien en wordt warm geserveerd. Men begint de lunch met soep, waarna het hoofdgerecht (bestaande uit veel vlees) volgt. Er worden enkele bijgerechten geserveerd. De lunch wordt afgesloten met een zoet dessert en een kop koffie. Het dessert bestaat vaak uit halva, zeer zoet gebak. De avondmaaltijd is vaak erg sober en bestaat uit wat brood en soep.  

Typisch Sloveense gerechten

De Sloveense keuken is een eenvoudige maar zware keuken en is beïnvloed door buurlanden als Oostenrijk, Kroatië en de Balkan. De keuken kan per regio iets verschillen. In de bergen eet men graag egels en kwartels, in de kustgebieden staan vooral vis en olijven op het menu. Een populair gerecht is menestra de aguacate con hortalizas y langostinos. Dit is een avocadostoofpot met groenten en garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, zout en peterselie. Albóndigas con manzana y Jerez zijn gehaktballen gemaakt van appel en sherry. Een veel gegeten visgerecht is bacalao al pimentón, kabeljauw met paprika. Dit visgerecht wordt bereid met olijfolie, chili, paprika en knoflook. Een gerecht dat de Slovenen overgenomen hebben van buurlanden is burek, een gebak van bladerdeeg dat gevuld is met kaas, groenten of gehakt.  

Dranken in Slovenië

Bij vrijwel elke maaltijd serveren de Slovenen bier en wijn van eigen bodem. Men mixt de wijn soms met water, dit wordt bevanda genoemd. Ook brandewijn of vruchtenwodka is erg populair en wordt in kleine glaasjes geserveerd. Er is echter ook volop thee verkrijgbaar, met name vruchten- en kruidenthee zijn populair. Koffie drinkt men vaak als espresso of cappuccino.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de sloveense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch sloveense recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Sloveense ingrediënten

In de Sloveense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Sloveense recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Slovenie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit slovenie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven