Tsjechische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit tsjechie? Kijk dan bij al onze
Tsjechische recepten.
Ontbijt in Tsjechië
Een ontbijt in Tsjechië bestaat meestal uit brood waar boter, ham, kaas, yoghurt of jam op gedaan wordt. Ook kiest men wel eens voor Boheemse koláce. Dit is een gebak waar yoghurt overheen wordt gegoten. Ook kunnen er pruimen of maandzaad overheen worden gedaan. Het drinken bestaat meestal uit koffie.
Avondeten
Het avondeten in Tsjechië bestaat doorgaans uit erg veel vlees. Vaak worden er stoofpotten gemaakt, maar het vlees kan ook worden gebakken of gegrild. Vis komt ook wel voor, maar een stuk minder dan vlees. Bij het vlees worden vaak groentes geserveerd. Een salade is ook mogelijk. Ook wordt er meestal aardappelen of rijst gegeten bij het gerecht. Als nagerecht kan er worden gekozen voor fruit of yoghurt.
Typisch Tsjechische gerechten
De Tsjechische keuken heeft veel invloeden uit Duitsland, Hongarije en Oostenrijk. Ondanks de vele invloeden, hebben de gerechten allemaal een geheel eigen smaak en zijn er veel echt typische Tsjechische gerechten. Zo heb je bijvoorbeeld Eisbein. Dit is vlees dat wordt bedekt met vet en daarna wordt het lang gebakken of gebraden. Meestal wordt Eisbein met aardappelen geserveerd. Pörkölt is een stoofschotel met varkensvlees, komijn, bier en brood. Een andere stoofschotel is Lescó. Er zitten allerlei groentes in, zoals tomaten, paprika en pepers. Er zit ook spek in. Zin in soep? Ga dan eens voor Kulajda. Dit is een maaltijdsoep met room, aardappelen, champions, kwarteleieren en dille.
Drinken
In Tsjechië is Becherovka een hele geliefde alcoholische drank. Er zitten maar liefst 32 verschillende kruiden in. Vaak wordt het samen met tonic gedronken. Op veel plekken in Tsjechië is deze drank te verkrijgen. Er wordt ook geregeld bier gedronken in Tsjechië. Niet alcholische dranken zijn er ook meer dan genoeg. Er wordt sowieso vrij veel koffie gedronken. Thee wordt aanzienlijk minder gekozen als drank.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de tsjechische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch tsjechische recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Tsjechische ingrediënten
In de Tsjechische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
De 10 laatste Tsjechische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Tsjechie op onze site opgesomd.
- Tsjechische Sõpska Salat
Met feta geiten, paprika en komkommer uit Tsjechie
2 porties - 15 minuten
Lunchgerechten - Mieke55 - Aardappelschotel met kotelet
Met koteletten, aardappelschijfjes en zure room uit Tsjechie
4 porties - 1 uur
Hoofdgerechten - Snoepi - Ree in port-roomsaus
Met reebout, jeneverbessen en rode port uit Tsjechie
4 porties - 50 minuten
Wild - Snoepi -
- Goulash uit Tsjechië
Met sukadelappen, salami en gerookt spek uit Tsjechie
4 porties - 2 uur
Stoofschotels - jaccor - Stoofschotel uit Tsjechië
Met varkenslappen, champignons en witte kool uit Tsjechie
4 porties - 1 uur en 10 minuten
Stoofschotels - jaccor - Pilav a la Ronald
Met ui, paprika, rijst uit Tsjechie
6 porties - 30 minuten
Rijstgerechten - ronald1969 - Bierpretzels
Met bier, zeezout en boter uit Tsjechie
12 porties - 35 minuten
Snacks - mverhage - Truffels
Met chocola, boter en eierdooier uit Tsjechie
4 porties - 1 uur
Nagerechten - ilovecandy - Vnocka is een tsjechisch kerstbrood
Met bloem, walnoten en rozijnen uit Tsjechie
1 portie - 50 minuten
Broodgerechten - lekker_koken
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit tsjechie!