Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Djiboutische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit djibouti? Kijk dan bij al onze Djiboutische recepten.

Ontbijt

Het ontbijt in Djibouti is vrij simple en bestaat vaak uit wat geroosterd brood of wat rijst. Soms worden er ook vruchten gegeten tijdens het ontbijt. Als drinken kun je kiezen voor koffie, thee of water. Water bij het ontbijt wordt in Djibouti echter niet heel vaak gedaan, omdat het kraanwater niet drinkbaar is en het dus eerst gekookt moet worden.

Avondeten

Djibouti heeft vooral veel kaneel, saffraan en granaatappels. Ook vind je in de gerechten erg veel vlees en worden er vaak stoofgerechten gegeten. Veel eten wordt tevens gestoofd en soms wordt hier erg veel tijd voor uitgetrokken. Als nagerecht kan er zoetigheid of fruit worden gegeten.

Typische Djibouti gerechten

In Djibouti vind je veel invloeden van verschillende keukens. Toch is er ook veel te vinden dat echt typisch bij Djibouti past. Zo heb je bijvoorbeeld Souppe Djiboutienne, een soep van geitenvlees, knoflook, paprika, koriander, tomaat en kool. Yetakelt W’et is een gerecht dat bestaat uit een groentestoofpot met knoflook, groene paprika, linzen, gember en uien. Ook tomaten en bouillon zitten in de stoofpot. Ook Harira is een gerecht dat zeker eens geprobeerd kan worden. Het bestaat uit rundvlees, linzen, kikkererwten, komijn en saffraan. Ook Harira wordt gestoofd. De bananenbeignet is lekker als tussendoortje of nagerecht. De bananen worden dan gestoofd en in beslag gedompeld. Hierdoor krijg je een lekkere, zoete snack.

Andere invloeden

De keuken van Djibouti heeft veel verschillende invloeden. Zo kom je er invloeden uit India en Frankrijk tegen. Ook zijn er veel gerechten en ingrediënten die je in andere Oost-Afrikaanse landen tegen zult komen. Ondanks dat er zoveel verschillende invloeden in Djibouti te vinden zijn, heeft de keuken van het land toch een geheel eigen smaak weten te ontwikkelen. Dit zie je lang niet bij alles Oost-Afrikaanse landen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de djiboutische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch djiboutische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Kaneel
saffraan
granaatappels
knoflook
rundvlees

De 10 laatste Djiboutische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Djibouti op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit djibouti!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven