Dominicaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit dominicaanse_replubliek? Kijk dan bij al onze
Dominicaanse recepten.
Ontbijt in Dominicaanse Republiek
Het ontbijt in de Dominicaanse Republiek is doorgaans erg simpel en wordt gegeten met een lichte maaltijd. Een typisch gerecht dat tijdens het ontbijt wordt gegeten is mangú. Dit is soort puree van ei, ui en yautia. Melk of koffie wordt vaak gedronken tijdens het ontbijt in de Dominicaanse Repbliek.
Lunch
De lunch is in de Domincaanse Republiek de belangrijkste maaltijd en bestaat uit een warme maaltijd. Er wordt vaak veel tijd voor uitgestoken. De lunch bestaat meestal uit rijst, bonen, salade en vis of vlees. Er wordt ijswater bij de lunch gedronken en na de maaltijd is er ook nog een dessert en een bak koffie.
Typische Dominicaanse Republiek gerechten
In de Dominicaanse Republiek vind je veel invloeden van andere keukens, zoals de Spaanse, de Afrikaanse en de Caribische keuken. Er wordt vooral aan de kust veel vis gegeten, maar in de gebieden die meer landinwaarts zijn, wordt er veel vlees gegeten. Er zijn ook veel gerechten die echt bij de Dominicaanse Republiek passen. Zo heb je bijvoorbeeld La Bandera Dominicana. Dit is het nationale gerecht van het land dat vooral tijdens de lunch wordt gegeten. Het bestaat uit rijst, een saus van bruine bonen, gestoofd vlees en plantains. Plantains kun je vergelijken met frietjes: ook deze worden gefrituurd. Een ander gerecht is Galinja di Champignons. Dit is een ovenschotel met champignons, kip, ui en ei. Er worden lagen gemaakt in een schaal, net zoals bij lasagne.
Feestelijke gerechten
De Dominicanen eten buiten wanneer er een feest is. Vaak maakt men dan Sancocho. Dit is een stoofpot en er zitten maar liefst zeven verschillende soorten vlees in. Ook zitten er allerlei groentes in het gerecht. Ook het speenvarken aan het spit wordt vaak tijdens feestelijke gelegenheden gegeten. Het varken wordt dan geserveerd met rijst en een aardappelsalade.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de dominicaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch dominicaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Dominicaanse ingrediënten
In de Dominicaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Bruine bonen
Gedroogde bruine bonen moeten eerst acht uur geweekt worden, voordat ze een uur gekookt worden. Geconserveerde bruine bonen uit blik of pot hoeft u alleen maar op te warmen. B ... - Kip
Een hele kip kan op veel manieren bereid worden: aan het spit in de oven, onder de grill, gebakken, gebraden, roosteren, in (een braadzak) de oven, in een braadpan bereid. Je ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
De 10 laatste Dominicaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Dominicaanse_replubliek op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit dominicaanse_replubliek!