Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Dominicaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit dominicaanse_replubliek? Kijk dan bij al onze Dominicaanse recepten.

Ontbijt in Dominicaanse Republiek

Het ontbijt in de Dominicaanse Republiek is doorgaans erg simpel en wordt gegeten met een lichte maaltijd. Een typisch gerecht dat tijdens het ontbijt wordt gegeten is mangú. Dit is soort puree van ei, ui en yautia. Melk of koffie wordt vaak gedronken tijdens het ontbijt in de Dominicaanse Repbliek.

Lunch

De lunch is in de Domincaanse Republiek de belangrijkste maaltijd en bestaat uit een warme maaltijd. Er wordt vaak veel tijd voor uitgestoken. De lunch bestaat meestal uit rijst, bonen, salade en vis of vlees. Er wordt ijswater bij de lunch gedronken en na de maaltijd is er ook nog een dessert en een bak koffie.

Typische Dominicaanse Republiek gerechten

In de Dominicaanse Republiek vind je veel invloeden van andere keukens, zoals de Spaanse, de Afrikaanse en de Caribische keuken. Er wordt vooral aan de kust veel vis gegeten, maar in de gebieden die meer landinwaarts zijn, wordt er veel vlees gegeten. Er zijn ook veel gerechten die echt bij de Dominicaanse Republiek passen. Zo heb je bijvoorbeeld La Bandera Dominicana. Dit is het nationale gerecht van het land dat vooral tijdens de lunch wordt gegeten. Het bestaat uit rijst, een saus van bruine bonen, gestoofd vlees en plantains. Plantains kun je vergelijken met frietjes: ook deze worden gefrituurd. Een ander gerecht is Galinja di Champignons. Dit is een ovenschotel met champignons, kip, ui en ei. Er worden lagen gemaakt in een schaal, net zoals bij lasagne.  

Feestelijke gerechten

De Dominicanen eten buiten wanneer er een feest is. Vaak maakt men dan Sancocho. Dit is een stoofpot en er zitten maar liefst zeven verschillende soorten vlees in. Ook zitten er allerlei groentes in het gerecht. Ook het speenvarken aan het spit wordt vaak tijdens feestelijke gelegenheden gegeten. Het varken wordt dan geserveerd met rijst en een aardappelsalade.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de dominicaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch dominicaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Dominicaanse ingrediënten

In de Dominicaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Dominicaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Dominicaanse_replubliek op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit dominicaanse_replubliek!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven