Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

El salvadoriaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit elsalvador? Kijk dan bij al onze El salvadoriaanse recepten.

Ontbijt in El Salvador

Het ontbijt in El Salvador is een stevige maaltijd en bestaat doorgaans uit gebakken eieren met tomatensaus, bonen, rijst, tortilla’s en gebakken plantains. Plantains zijn een soort frites. Als drinken kiezen de meeste mensen voor koffie. Thee wordt ook nog wel eens bij het ontbijt gedronken.  

Lunch

De lunch in El Salvador wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan uitgebreid gegeten en mensen komen speciaal uit hun werk om te lunchen met hun gezin. De lunch bestaat doorgaans uit soep vooraf, gevolgd door een gerecht met rijst, bonen, steak, salade en vaak ook nog vruchten. In plaats van steak kan er ook worden gekozen voor vis of kip. Na het hoofdgerecht volgt er vaak nog een dessert, zoals gebak of ijs.

Typische El Salvadoraanse gerechten

In de El Salvadoraanse keuken vind je veel invloeden van de Spaanse keuken terug. Ook zie je veel invloeden van de oude Mayacultuur. Ook kom je enkele invloeden van de buurlanden tegen in het land. Er zin gerechten die echt bij El Salvador passen. Denk bijvoorbeeld aan Carne Asade. Dit is vlees dat wordt gegrild. Het vlees wordt doorgaans gemarineerd met citrussap en uien. Curtido is een salade die wordt gemaakt van verschillende koolsoorten. Er zit een pupusas bij. Pupusas is een soort tortilla en deze wordt vaak gevuld met kaas, bonen of vlees. Pupusas is een hapje dat in El Salvador is ontstaan en bij veel gerechten wordt gegeten.

Drank

De inwoners van El Salvador houden wel van drank. Een echte nationale drank is Chicha. Deze drank wordt gemaakt van efermenteerde ananasschil, cashewnoten en fruit. Ook worden er veel cocktails gedronken in het land. Er zijn uiteraard ook drankjes die non-alcoholisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan koffie en vruchtensappen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de el salvadoriaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch el salvadoriaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch El salvadoriaanse ingrediënten

In de El salvadoriaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste El salvadoriaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Elsalvador op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit elsalvador!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven