Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Eritreese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit eritrea? Kijk dan bij al onze Eritreese recepten.

Ontbijt in Eritrea

Het ontbijt in Eritrea is vaak heel erg simpel. Het bestaat uit brood, fruit of rijst. Als drinken is er water, koffie of thee. Vruchtensap is ook mogelijk, maar wordt doorgaans minder gedronken bij het ontbijt. Veel mensen in Eritrea slaan het ontbijt ook over en lunchen juist wat uitgebreider.  

Avondeten

Het avondeten in Eritrea is erg divers. Er worden stoofpotten gemaakt en groentegerechten. Er wordt vooral vlees gegeten en maar weinig vis. Wat voor een gerechten er worden gegeten is erg afhankelijk van het seizoen en het aanbod in producten. Na het eten wordt er doorgaans geen dessert gegeten, maar drinkt met koffie. Heel af en toe drinken de mensen ook thee na het eten.

Typisch Eritese gerechten

De Eritese keuken heeft veel weg van de Ethiopische keuken. Wel heeft het land ook zo zijn eigen kenmerken. Zo zijn er gerechten die veel in Eritrea worden gegeten. Denk bijvoorbeeld aan Alitcha Birsen, een stoofpot die gemaakt is op basis van knoflook en andere specerijen. Wat ook veel wordt gegeten is Injera. Dit is een soort pannenkoek, maar wordt gemaakt van soja, maïs en zout. Eet ook eens Hembesha, een pikant brood met kardemon, knoflook, gember en zwarte peper. Het brood wordt bij veel maaltijden gegeten.  

Vis?

Vis wordt niet veel gegeten in Eritrea. De mensen eten er voornamelijk vlees. Toch zijn er wel gerechten die vis bevatten. Men eet dan voornamelijk garnalen en tonijn. Heel veel andere vissoorten kom je niet echt tegen in het land.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de eritreese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch eritreese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Eritreese ingrediënten

In de Eritreese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Eritreese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Eritrea op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit eritrea!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven