Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ethiopische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit ethiopie? Kijk dan bij al onze Ethiopische recepten.

Ontbijt in Ethiopië

Een typisch ontbijt in Ethiopië bevat meestal een gerecht met de naam Firfir. Men maakt dit van geraspte injera met specerijen. Er wordt ook altijd wel wat gedronken bij een ontbijt in Ethiopië. Meestal is dit koffie. Maar thee of een vruchtensapje behoort ook tot de mogelijkheden.  

Avondeten

Het avondeten in Ethiopië is erg divers. Wel zijn de meeste gerechten erg pittig. Opvallend is dat de Ethiopische keuken vegetarisch is. Vlees en vis komt dus niet in de gerechten voor. Heel af en toe vind je wel vleesgerechten in Ethiopië, maar je zult toch vooral groentegerechten en slalades tegenkomen in de Ethiopische keuken. Na het eten wordt er vaak een dessert gegeten. Als drinken kiest men vooral voor koffie.  

Typische Ethiopische gerechten

De keuken van Ethiopië is erg te vergelijken met de Arabische en de Indische keuken. Je ziet vooral de kruiden en specerijen van deze keukens in de Ethiopische keuken. Wel heeft het land hele eigen gerechten die veel worden gegeten. Denk bijvoorbeeld aan Yataklete Killkil. Dit is een stoofpot met aardappelen, nootmuskaat, wortelen, broccoli, ui, bloemkool en verschillende specerijen. Ook lekker is Indzjera. Dit is een brood in de vorm van een pannenkoek. Het brood heft een wat zure smaak en past daardoor goed bij pittige gerechten. Een echt typische salade is Yemiser Salatta. De salade bestaat uit linzen, sjalotten en chili. Ook zit er vaak zwarte peper en knoflook in.  

Vleesgerechten

Ondanks dat Ethiopië voornamelijk vegetarische gerechten heeft, zijn er ook vleesgerechten. Denk bijvoorbeeld aan Doro Wat. Dit is een stoofpot met kippenvlees dat wordt gegeten met Indzjera. Het gerecht Sik Sik Wat is ook een vleesgerecht is. Het bevat rundvlees en rode peper. Behalve vlees zijn er ook enkele gerechten die vis bevatten. Voor de vlees- en visliefhebbers zijn er in Ethiopië ook genoeg mogelijkheden.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de ethiopische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch ethiopische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Ethiopische ingrediënten

In de Ethiopische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Ethiopische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Ethiopie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit ethiopie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven