Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Libanese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit libanon? Kijk dan bij al onze Libanese recepten.

Ontbijt in Libanon

Het Libanese ontbijt is erg simpel en licht. Meestal bestaat het uit wat geroosterd brood met jam. Meestal wordt er koffie bij het ontbijt gedronken. Een vruchtensap of thee behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn ook veel mensen die het ontbijt overslaan.

Lunch

De lunch is de belangrijkste maaltijd op de dag en families eten samen en nemen hier vaak ook echt de tijd voor. Er worden vooral veel kleine hapjes gegeten. Dit wordt Mezze genoemd, vergelijkbaar met de Spaanse tapas. De gerechten zijn vaak flink gekruid, maar niet pittig. Aan het einde van de lunch wordt er vrijwel altijd fruit of baklava gegeten. Hiermee wordt de lunch afgesloten.

Typisch Libanese gerechten

Er zijn enorm veel verschillende ingrediënten en gerechten in Libanon. Deze gerechten kunnen ook heel erg per regio verschillen. Er zijn veel Arabische en Turkse invloeden in de Libanese keuken. Zo heb je bijvoorbeeld falafel. Dat is een gefrituurde bal dat is gemaakt van kikkererwten en bonen. Er kan rijst bij worden gegeten. Sfiha is een soort pizza en wordt vooral gemaakt van lamsvlees. Hummus is een dipsaus die veel in Libanon op tafel staat. De saus is gemaakt van kikkererwten, tahinsaus, olijfolie, citroensap, zout en knoflook. Fattoush is een typische Libanese salade met stukjes pitabrood en verschillende groentes. Welke groentes er worden gebruikt zijn per regio verschillend. Als nagerecht wordt Baklava vaak gegeten. Dit zijn verschillende deeglagen met noten en honing ertussen.

Drinken in Libanon

Er wordt erg veel koffie in Libanon gedronken. Dit wordt bij veel maaltijden gedronken. Ook alcohol is erg geliefd in Libanon. Men drinkt bier of wijn. Arrak wordt ook vaak gedronken: een soort likeur met een dropsmaak. Een limonade waar men vaak voor kiest is jellab. Deze frisdrank wordt gemaakt van pijnboompitten en rozijnen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de libanese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch libanese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Libanese ingrediënten

In de Libanese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Libanese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Libanon op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit libanon!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven