Libanese recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit libanon? Kijk dan bij al onze
Libanese recepten.
Ontbijt in Libanon
Het Libanese ontbijt is erg simpel en licht. Meestal bestaat het uit wat geroosterd brood met jam. Meestal wordt er koffie bij het ontbijt gedronken. Een vruchtensap of thee behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn ook veel mensen die het ontbijt overslaan.
Lunch
De lunch is de belangrijkste maaltijd op de dag en families eten samen en nemen hier vaak ook echt de tijd voor. Er worden vooral veel kleine hapjes gegeten. Dit wordt Mezze genoemd, vergelijkbaar met de Spaanse tapas. De gerechten zijn vaak flink gekruid, maar niet pittig. Aan het einde van de lunch wordt er vrijwel altijd fruit of baklava gegeten. Hiermee wordt de lunch afgesloten.
Typisch Libanese gerechten
Er zijn enorm veel verschillende ingrediënten en gerechten in Libanon. Deze gerechten kunnen ook heel erg per regio verschillen. Er zijn veel Arabische en Turkse invloeden in de Libanese keuken. Zo heb je bijvoorbeeld falafel. Dat is een gefrituurde bal dat is gemaakt van kikkererwten en bonen. Er kan rijst bij worden gegeten. Sfiha is een soort pizza en wordt vooral gemaakt van lamsvlees. Hummus is een dipsaus die veel in Libanon op tafel staat. De saus is gemaakt van kikkererwten, tahinsaus, olijfolie, citroensap, zout en knoflook. Fattoush is een typische Libanese salade met stukjes pitabrood en verschillende groentes. Welke groentes er worden gebruikt zijn per regio verschillend. Als nagerecht wordt Baklava vaak gegeten. Dit zijn verschillende deeglagen met noten en honing ertussen.
Drinken in Libanon
Er wordt erg veel koffie in Libanon gedronken. Dit wordt bij veel maaltijden gedronken. Ook alcohol is erg geliefd in Libanon. Men drinkt bier of wijn. Arrak wordt ook vaak gedronken: een soort likeur met een dropsmaak. Een limonade waar men vaak voor kiest is jellab. Deze frisdrank wordt gemaakt van pijnboompitten en rozijnen.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de libanese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch libanese recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Libanese ingrediënten
In de Libanese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Honing
Honing is een natuurlijk zoetmiddel en kan de traditionele suiker vervangen. Honing bevat minder calorieën dan de gewone suiker Honing geeft het gerecht een extra fijne s ...
De 10 laatste Libanese recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Libanon op onze site opgesomd.
- Pilav
Met kip, prei en perziken uit Libanon
4 porties - 1 uur
Rijstgerechten - Veravandijk - Salade met kalkoen, sinaasappel en waterkers
Met kalkoenfilet, waterkers en sinaasappels uit Libanon
4 porties - 5 minuten
Maaltijdsalades - Askie - Toum (Arabische knoflookdipsaus)
Met knoflook, eiwit en citroen uit Libanon
4 porties - 15 minuten
Sauzen en marinades - 34533 -
- Gehaktballetjes van de pasja met tomatensaus
Met lamsgehakt, tomaten en pijnboompitten uit Libanon
4 porties - 55 minuten
Vlees - robancona - Pompoensoep
Met pompoen, kruidenbouillon en rode peper uit Libanon
4 porties - 45 minuten
Soepen - robancona - Arabische gemengde kruiden
Met paprikapoeder, komijn en kruidnagel uit Libanon
1 portie - 10 minuten
Sauzen en marinades - 34533 - Hummus
Met kikkererwten, pepers en tahin uit Libanon
10 porties - 30 minuten
Bijgerechten - 34533 - Koolvis met venkel uit de oven
Met koolvisfilet, venkel en tomaat uit Libanon
4 porties - 35 minuten
Ovenschotels - msczijp - Lamsnek met koriandercouscous
Met lamsnek, couscous en courgette uit Libanon
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Vlees - mennosson - Houmous
Met kikkererwten, tahin en citroenen uit Libanon
4 porties - 1 uur en 45 minuten
Hapjes - michaeltoorop
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit libanon!