Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Macedonische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit macedonie? Kijk dan bij al onze Macedonische recepten.

Ontbijt in Macedonië

Het ontbijt in Macedonië is redelijk simpel en bestaat uit broodjes met beleg. Er wordt ook vaak gekozen voor zuivel met granen. Tevens kom je geregeld eieren tegen tijdens het ontbijt. Als drinken wordt er vooral koffie, thee of vruchtensap gedronken.

Avondeten

De avondmaaltijd duurt lang en is heel erg uitgebreid. Men neemt er echt de tijd voor en ze eten ook vaak met de hele familie. Het avondeten begint vaak pas tegen acht uur in de avond. Er kunnen vlees- of visgerechten worden gegeten. Meestal wordt het vlees gegrild. Ook stoofschotels en soepen kom je regelmatig tegen in de Macedonische keuken. Als nagerecht is er ijs, pudding, vruchten of yoghurt. Ook wordt er vaak een kopje koffie gedronken na het eten.  

Typisch Macedonische gerechten

De Macedonische keuken is erg divers en heeft invloeden uit Turkije en Hongarije. Er wordt vooral met verse producten gewerkt. Pindzur is bijvoorbeeld een gerecht dat best vaak wordt gegeten. Het bestaat uit paprika, aubergine, knoflook en tomaten. Er worden ook specerijen bij gebruikt om het op smaak te brengen. Tarator is een koude soep met als basis yoghurt, walnoten en komkommer. Ook knoflook, dille en plantaardige olie worden toegevoegd aan de soep. Turli Tava is een typisch Macedonische stoofpot. Er zit vlees en verschillende groentes in, zoals paprika en aubergine. De ingrediënten worden eerst gebakken in de oven en daarna wordt het nog gestoomd. Pljeskavica is een soort pasteitje van lamsvlees. Er zit ook ui bij in.

Drinken in Macedonië

In Macedonië wordt erg veel wijn gemaakt én gedronken. Behalve wijn wordt er ook wel koffie geproduceerd, maar er wordt toch meer Turkse koffie gedronken dan Macedonische. Ook thee wordt gedronken, maar men kiest toch vaker voor koffie. Uiteraard zijn er nog talloze andere dranken, zowel alcoholisch als non-alcoholisch.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de macedonische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch macedonische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


De 10 laatste Macedonische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Macedonie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit macedonie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven