Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Puerto ricaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit puerto_rico? Kijk dan bij al onze Puerto ricaanse recepten.

Ontbijt in Puerto Rico

Het ontbijt in Puerto Rico bestaat voornamelijk uit eiergerechten en een kop sterke koffie.  

Avondeten en lunch

Zowel de lunch als het diner wordt begonnen met warme hapjes, zoals surullitos (zoete hapjes van maïsmeel), empanadillas (halve maanvormige gebakjes gevuld met vis) en bacalaitos (knapperige kabeljauwhapjes). Puerto Ricanen zijn ook gek op soep. Een traditionele soep is asopao, een hartige soep die gemaakt is van kip of vis. Het diner wordt afgesloten met een nagerecht, bijvoorbeeld arroz con dulce, een Puerto Ricaanse rijstpudding met kokosmelk en kruiden. 

Typisch Puerto Ricaanse gerechten

De keuken van Puerto Rico wordt ‘Cocina Criolla’ genoemd door de Puerto Ricanen. De Puerto Ricaanse keuken heeft wortels in Afrika, Europa en Zuid-Amerika. Kenmerkend voor de Puerto Ricaanse keuken zijn de vele kruiden die men gebruikt. Een populair Puerto Ricaans gerecht is lengua asada, gestoofde rundertong. De tong wordt met diverse kruiden gekookt, waarna ze gekarameliseerd wordt in een pan met olie en rietsuiker. Lengua asada wordt geserveerd met rijst en gebakken banaan. Met kerst wordt er graag ensalada de pulpo gegeten, een octopussalade. Deze octopus wordt gekookt, vervolgens geroosterd en tot slot geserveerd in een kom met zwarte olijven, wijnazijn en diverse kruiden en specerijen. Een populaire snack in Puerto Rico is mampostiales. Mampostiales is een dikke, erg kleverige ‘candy bar’, gemaakt van gekarameliseerde bruine suikers en kokosnootchips.  

Dranken in Puerto Rico

Puerto Ricanen zijn dol op koffie. Zij drinken de koffie graag erg sterk en zonder melk en suiker. Piña Colada is de nationale alcoholische drank van Puerto Rico. Piña Colada wordt gemaakt van witte rum, ananassap en kokosmelk. Met kerst drinken de Puerto Ricanen graag coquito, een advocaatachtige rum bereid met kokosmelk. De combinatie kokosmelk en ananas in dranken is een erg populaire in Puerto Rico.  

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de puerto ricaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch puerto ricaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Puerto ricaanse ingrediënten

In de Puerto ricaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Puerto ricaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Puerto_rico op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit puerto_rico!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven