Singaporese recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit singapore? Kijk dan bij al onze
Singaporese recepten.
Ontbijt in Singapore
Het ontbijt in Singapore bestaat uit roti met gezoete melk als topping. Vaak eet men ook geroosterd brood met wat jam, pannenkoeken en gebakken eieren. Ook vind je veel fruit tijdens bij het ontbijt. Als drinken wordt er vooral gekozen voor thee met zoete melk erin.
Lunch en avondeten
De lunch wordt gezien als de belangrijkste maaltijd in Singapore. De lunch bestaat meestal uit een basis van noedels of rijst. Vaak wordt er vis of vlees bij gegeten. Ook groentes en salades kunnen gegeten worden tijdens de lunch. Als nagerecht wordt er fruit of pudding gegeten. Voor het avondeten worden er vaak kleinere snacks gegeten, maar een noedelsgerecht is ook een optie.
Typisch Singaporese keuken
De Singaporese keuken wordt heel erg beïnvloedt door de Maleisische, de Chinese, de Indonesische, de Indische en de Engelse keukens. Het eten is ook erg afhankelijk van de geloofovertuiging en de regio waar de mensen wonen. Typische gerechten kunnen dus heel erg per streek verschillen. Een gerecht dat redelijk veel gegeten wordt in Singapore Popiah. Dit zijn loempia’s die worden gevuld met kool, worst, garnalen en sla. Het gerecht Kari Debal is ook een gerecht dat veel wordt gegeten door de inwoners van Singapore. Het is een stoofschotel met kip, worst, spek en kool. Het geheel wordt in curry gestoofd. Of ga voor Tutu Kueh. Dit is rijstmeel dat wordt gestoofd, met kokos en pinda’s.
Kruiden
In de Singaporese keuken worden veel kruiden gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tamarinde, kurkuma en ghee. Ook Kardemon en kaneel zie je veel terug in de Singaporese keuken. Tevens wordt gember vrij veel gebruikt. De kruiden die worden gebruikt in de gerechten kunnen per streek erg veel verschillen. Ook is het erg afhankelijk van de religie van de mensen die koken.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de singaporese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch singaporese recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Singaporese ingrediënten
In de Singaporese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Kip
Een hele kip kan op veel manieren bereid worden: aan het spit in de oven, onder de grill, gebakken, gebraden, roosteren, in (een braadzak) de oven, in een braadpan bereid. Je ...
De 10 laatste Singaporese recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Singapore op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit singapore!