Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Syrische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit syrie? Kijk dan bij al onze Syrische recepten.

Ontbijt in Syrië

Het ontbijt in Syrië bestaat vaak uit broodjes, kaas, rijst en eieren. Het drinken bij het ontbijt bestaat meestal uit koffie of thee. Melk of vruchtensap kan ook worden gekozen.  

Lunch

De lunch in Syrië wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er wordt dan uitgebreid gegeten en families komen bij elkaar. Het is een belangrijk samenzijn. Vaak komen er ook nog vrienden bij elkaar. Er wordt vaak vlees gegeten. Ook zie je veel salades. Vis wordt minder vaak in Syrië gegeten. Als nagerecht kunnen er zoete lekkernijen worden gegeten. Denk hierbij aan baklava.  

Typische Syrische gerechten

De Syrische keuken heeft heel veel weg van de Turkse keuken. Ook vind je er invloeden uit de Egyptische keuken. Er zijn veel gerechten die in Syrië worden gegeten. Zo heb je bijvoorbeeld Fuul. Dit is een beslag dat is gemaakt van bonen, citroen, komijn, olijfolie en rode linzen. Het gerecht wordt vaak als bijgerecht gegeten. Maneeash zijn een soort mini pizza’s die je kunt marineren met kaas, gehakt en uien. Shoarma wordt ook veel gegeten in Syrië. Dit zijn stukjes lam of kip en deze zitten op een spies boven een vuur. Er worden reepjes afgesneden en deze kunnen worden gegeten op brood. Er worden veel specerijen bij gebruikt. Shish taouk is een gerecht van spiesjes met kip erop. Het vlees wordt gemarineerd in citroensap, olijfolie, peterselie en sumak. Baba Ghanouj is een gerecht dat echt bij Syrië past. Het zijn gebakken aubergines die worden gemaakt met citroensap en knoflook.  

Verse producten

In Syrië worden erg veel verse producten gebruikt. Hierdoor is de Syrische keuken een gezonde en diverse keuken. Men kan denken aan vruchten, groente, noten en vlees. Vaak worden er verschillende kruiden en specerijen gebruikt bij de gerechten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de syrische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch syrische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Syrische ingrediënten

In de Syrische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Syrische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Syrie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit syrie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven