Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E102

Tartrazine - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E102 / Tartrazine

Tartrazine is een synthetische, gele kleurstof. Het wordt toegepast als kleurstof in levensmiddelen. Deze synthetische kleurstof behoort tot de azokleurstoffen. Theoretisch kan er iedere kleur mee worden gemaakt.

Allergieinformatie over E102

Mensen met allergie tegen salicylaten (asperine, bessen) moeten producten met dit additief niet gebruiken. In combinatie met benzoaten (E210-215)wordt deze kleurstof in verband gebracht met ADHD (hyperactiviteit). E102 is een histamine vrijmaker. Het gebruik wordt afgeraden voor mensen met aanleg voor astma, netelroos, dermatitis en rhinitis.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
  Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven