Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

E127

Erythrosine (Erythrosine B of tetrajodofluoresce´ne) - Terug naar de complete E-nummer lijst

Over E127 / Erythrosine (Erythrosine B of tetrajodofluoresce´ne)

E127 is een kers-roze, jodium-bevattende, synthetische kleurstof, genaamd Erythrosine (ook wel Erythrosine B of tetrajodofluoresce´ne). In levensmiddelen wordt het gebruikt voor het kleuren van cocktailkersen of producten die buiten de EU komen. Het gebruik van E127 in voedingsmiddelen is niet toegestaan in Noorwegen en de Verenigde Staten.

Allergieinformatie over E127

Mensen met astma en hyperactieve kinderen kunnen deze kleurstof beter mijden. Gebruik geen levensmiddelen met E127 in combinatie met aspirine.

Wij hebben nog veel meer informatie over E nummers! Meer E-nummers

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
  Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

  Lees verder Meer columns
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven