Arubaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit aruba? Kijk dan bij al onze
Arubaanse recepten.
Ontbijt op Aruba
Het ontbijt op Aruba is vergelijkbaar met het ontbijt in de Verenigde Staten. Er wordt veel toast gegeten, veel gebakken eieren en andere hapjes. Als drinken kan er worden gekozen voor koffie, thee, melk of vruchtensap. Sommige mensen in Aruba ontbijten met enkel wat vruchten.
Avondeten
Het avondeten in Aruba heeft veel verschillende invloeden. Je vindt er invloeden uit e Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en ook de Europese keuken. Ook Amerikaanse invloeden zie je er steeds vaker. Op Aruba eet men voornamelijk vis, maar vlees is ook overal te krijgen. Veel mensen op Aruba gaan ook naar de fastfoodketens, die er steeds meer zijn dankzij de Amerikaanse toeristen.
Typisch Arubaans eten
Er zijn veel gerechten die echt bij Aruba passen. Zo worden er veel stoofpotten gemaakt, zoals Stoba, een stoofpot met geitenvlees en groente. Ook lekker is de Soppi di pisca, een vissoep gemaakt in kokosmelk. Wil je iets zoets voor het avondeten? Ga dan voor Pan Bati. Dit is een soort dikke pannenkoek die ontzettend zoet is. Veel mensen in Aruba eten dit dan ook als snack. Het Arubaanse drinken is ook absoluut de moeite waard. Er zijn talloze cocktails te verkrijgen. Als zoete tussendoortjes kun je kiezen voor Pudin di Koko, ook wel kokospudding, of Bolo pruta, een gebak met vulling zoals pruim, eieren en kaneel.
Eigen producten?
Aruba heeft weinig eigen producten. Dit komt omdat het vrijwel niet regent en het dus moeilijk is iets te verbouwen. De meeste producten worden dan ook geleverd met schepen. Er komen vooral veel producten vanuit Venezuela, omdat dit land erg dichtbij Aruba ligt. Door al deze import-producten is de mengelmoes aan gerechten op het eiland ontstaan. Wel wordt er kalalu verbouwd op Aruba: een soort spinazie. Ook vind je er kokos en citroen op het eiland.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de arubaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch arubaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Arubaanse ingrediënten
In de Arubaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Kaneel
Heel bekend is het gebruik van kaneel bij appelgerechten, zoals in de appeltaart of over de appelmoes. Kaneelstokjes geven extra smaak aan siroop, (chocolade)melk of koffie. D ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ... - Zwarte bonen
Zwarte bonen uit blik kunt u direct in het gerecht gebruiken. Gedroogde zwarte bonen moet u eerst weken. Hiervoor doet u de bonen in een kom met ruim koud water. De bonen zull ...
De 10 laatste Arubaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Aruba op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit aruba!