Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ecuadoriaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit ecuador? Kijk dan bij al onze Ecuadoriaanse recepten.

Ontbijt Ecuador

 Het ontbijt in Ecuador bestaat voornamelijk uit verschillende soorten fruit. Er wordt sowieso veel banaan gegeten, maar andere vruchten uit Ecuador zijn granadilla, passievruchten en naranjilla. Bij het ontbijt wordt er ook vaak vruchtensap gedronken, van versgeperste vruchten.

Avondeten

Het avondeten in Ecuador bestaat vaak uit twee gerechten. Eerst wordt er soep gegeten en daarna volgt een rijstschotel. De rijstschotels kunnen vis of vlees bevatten en meestal zijn ze behoorlijk aan de pittige kant. Ook de soep kan pittig zijn. Er zijn echter ook mildere gerechten, voor de mensen die hier meer van houden. Als nagerecht wordt er vaak gekozen voor fruit, maar het komt ook geregeld voor dat er geen nagerecht aanwezig is.

Typisch Ecuadoraanse gerechten

Ecuador heeft typische gerechten die bij de Zuid-Amerikaanse keukens passen. Wel heeft het land geheel eigen gerechten. Deze kunnen per streek enorm van elkaar verschillen. Een echte delicatessen in Ecuador is de geroosterde cavia. De cavia wordt vooral gegeten tijdens feesten en vaak wordt deze in combinatie met aardappelen geserveerd. Een ander gerecht dat veel wordt gegeten is Ceviche. Dit zijn zeevruchten gemarineerd in citroensap. Wat ook veel wordt gegeten is Encebollado. Dat is een soep met tonijn, citroen, yuca en tomaat. Nieuwsgierig naar het nationale gerecht van Ecuador? Dat is de Guatitas. Dit is een koeienpens die wordt gestoofd. Voordat de pens wordt gekookt, wordt hij gereinigd met citroen en pekel. Het gerecht wordt geserveerd met aardappelen en een pindasaus.

Jungle dieren

Ecuador ligt grotendeels in de jungle en dit zie je terug in de keuken. Vooral in de Amazones worden de dieren uit de jungle vaak bereid en gegeten. Hierbij kun je denken aan apen, cavia’s en gordeldieren. Voor ons erg apart, maar in Ecuador worden deze dieren als echte lekkernijen gezien.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de ecuadoriaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch ecuadoriaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Mango-Chili salsa
Soep met Kippenbouten

Typisch Ecuadoriaanse ingrediënten

In de Ecuadoriaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Ecuadoriaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Ecuador op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit ecuador!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven