Ecuadoriaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit ecuador? Kijk dan bij al onze Ecuadoriaanse recepten.Ontbijt Ecuador
Het ontbijt in Ecuador bestaat voornamelijk uit verschillende soorten fruit. Er wordt sowieso veel banaan gegeten, maar andere vruchten uit Ecuador zijn granadilla, passievruchten en naranjilla. Bij het ontbijt wordt er ook vaak vruchtensap gedronken, van versgeperste vruchten.Avondeten
Het avondeten in Ecuador bestaat vaak uit twee gerechten. Eerst wordt er soep gegeten en daarna volgt een rijstschotel. De rijstschotels kunnen vis of vlees bevatten en meestal zijn ze behoorlijk aan de pittige kant. Ook de soep kan pittig zijn. Er zijn echter ook mildere gerechten, voor de mensen die hier meer van houden. Als nagerecht wordt er vaak gekozen voor fruit, maar het komt ook geregeld voor dat er geen nagerecht aanwezig is.Typisch Ecuadoraanse gerechten
Ecuador heeft typische gerechten die bij de Zuid-Amerikaanse keukens passen. Wel heeft het land geheel eigen gerechten. Deze kunnen per streek enorm van elkaar verschillen. Een echte delicatessen in Ecuador is de geroosterde cavia. De cavia wordt vooral gegeten tijdens feesten en vaak wordt deze in combinatie met aardappelen geserveerd. Een ander gerecht dat veel wordt gegeten is Ceviche. Dit zijn zeevruchten gemarineerd in citroensap. Wat ook veel wordt gegeten is Encebollado. Dat is een soep met tonijn, citroen, yuca en tomaat. Nieuwsgierig naar het nationale gerecht van Ecuador? Dat is de Guatitas. Dit is een koeienpens die wordt gestoofd. Voordat de pens wordt gekookt, wordt hij gereinigd met citroen en pekel. Het gerecht wordt geserveerd met aardappelen en een pindasaus.Jungle dieren
Ecuador ligt grotendeels in de jungle en dit zie je terug in de keuken. Vooral in de Amazones worden de dieren uit de jungle vaak bereid en gegeten. Hierbij kun je denken aan apen, cavia’s en gordeldieren. Voor ons erg apart, maar in Ecuador worden deze dieren als echte lekkernijen gezien.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de ecuadoriaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch ecuadoriaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Mango-Chili salsa
Soep met Kippenbouten
Typisch Ecuadoriaanse ingrediënten
In de Ecuadoriaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- banaan
Bananen hebben een zacht zoete, wat melige smaak en je kunt ze direct uit de schil eten. Ze doen het goed in een dessert of cake. Een bekende ijsspecialiteit is de Banana-spli ... - citroen
Een citroen is een citrusvrucht. Ze is zuur van smaak. Voor sommigen is de citroen te zuur om zo op te eten. De kleur van de citroen is geel. De citroen wordt vooral gebruikt ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
De 10 laatste Ecuadoriaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Ecuador op onze site opgesomd.- Ceviche de camaron (ceviche van scampis)
Met scampi, tomaten en koriander uit Ecuador
4 porties - 30 minuten
Koud - sven - Mojito
Met witte rum, limoen en spuitwater uit Ecuador
1 portie - 5 minuten
Cocktails met alcohol - VierSpruijt - Guave jam
Met guave, suiker en limoensap uit Ecuador
20 porties - 30 minuten
Jam en marmelade - helenasophia - Cappucinocrème
Met chocolade, espresso en slagroom uit Ecuador
10 porties - 30 minuten
Speciale gelegenheden - bettyvandijk - Gegratineerde Broccoli
Met brocolli, champignoncremesoep en kaas uit Ecuador
3 porties - 1 uur
Groentegerechten - donata - Gefrituurde bakbanaan
Met onrijpe bakbanaan, olie en zout uit Ecuador
2 porties - 20 minuten
Hapjes - donata - Taxo juice
Met taxo, water en suiker uit Ecuador
2 porties - 5 minuten
Smoothies - donata - Soep met Kippenbouten
Met kip, sperziebonen en doperwten uit Ecuador
2 porties - 50 minuten
Soepen - donata - Limonada
Met limoen, water en suiker uit Ecuador
2 porties - 10 minuten
Dranken - donata - Ecuadoriaanse Kaaspasteitjes (Empanadas)
Met bloem, slagroom en mozzarella uit Ecuador
4 porties - 45 minuten
Snacks - donata