Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Egyptische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit egypte? Kijk dan bij al onze Egyptische recepten.

Ontbijt in Egypte

Het ontbijt in Egypte is vrij simpel en bestaat uit een lichte maaltijd. Een traditioneel Egyptische maaltijd bestaat uit brood, uien en bier. Het bier in Egypte bevat minder alcohol dan het bier in Nederland. Af en toe wordt er ook gebakken ei gegeten als ontbijt.  

Avondeten

Een typische Egyptische maaltijd bestaat doorgaans uit een voorgerecht van soep. Daarna eet men een groentestoofpot, vlees, brood, salade en rijst of pasta. In plaats van vlees kan er ook vis worden gegeten, al wordt dit niet heel vaak gedaan. Vegetarische gerechten zijn er ook voldoende. Vrijwel alle gerechten worden met veel specerijen klaargemaakt.

Typische Egyptische gerechten

De Egyptische keuken heeft veel invloeden van de Turkse, Griekse en Libanese keuken. Er zijn dan ook veel gerechten in Egypte die je in andere landen tegen kunt komen. Kofta is bijvoorbeeld een gerecht dat veel gegeten wordt in Egypte. Dit is een vleesbal die wordt gestoofd of gekookt en daarna in een saus wordt gedompeld. Bamia wordt ook geregeld gegeten. Dit is een stoofpot met groentes en vlees. Er bestaat ook een vegetarische variant van. Een saus die veel wordt gegeten in Egypte is Tahin. Deze saus wordt geserveerd bij falafel of shoarma. De saus is op basis van sesamzaad gemaakt. Lekkernijen zijn er uiteraard ook: denk bijvoorbeeld aan baklava, een hele zoete lekkernij die ook in Turkije veel wordt gegeten. Ook lekker is Khoshaf, dat is een dessert van amandelen, vruchten en noten.

Wild

In Egypte schrikken ze niet van het vlees dat van bepaalde diersoorten afkomt. Je kunt er dan ook gerechten vinden met krokodillenvlees, vlees van een nijlpaard, een hyena of een antilope. Ook ezelvlees wordt veel gegeten. Deze gerechten vind je overigens niet in alle streken. Veel ervan zijn erg streekverbonden.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de egyptische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch egyptische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Egyptische ingrediënten

In de Egyptische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Egyptische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Egypte op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit egypte!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven