Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Georgische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit georgie? Kijk dan bij al onze Georgische recepten.

Ontbijt in Georgië

Het ontbijt in Georgië is erg simpel en licht en wordt ook vaak overgeslagen. Bij een ontbijt kun je denken aan geroosterd brood met jam. Soms wordt er ook wat zwaarder ontbeten, zoals met gebakken eieren. Meestal wordt er koffie of thee gedronken bij het ontbijt. 

Lunch en avondeten

De Georgiërs zijn echte Bourgondiërs als het gaat om eten. Zowel de lunch als het avondeten wordt zeer uitgebreid genuttigd. Er is vlees, vis, salades en groente. Alles wordt bereid met heerlijke specerijen en de mensen staan vaak erg lang in de keuken. Er wordt heel uitgebreid gegeten en men neemt hier ook echt de tijd voor. Veel Georgiërs zijn van mening dat je nooit honger zult hebben in Georgië.

Typische Georgische gerechten

De Georgische keuken heeft veel elementen van de keukens uit het Midden-Oosten. Wel zijn er verschillende typische gerechten die bij het land horen. Zo heb je bijvoorbeeld Adzjika. Dat is een kruidenmengsel dat erg pittig is van smaak. Er zit rode paprika, knoflook, koriander en walnoot in. Het mengsel wordt bij veel vleesgerechten geserveerd. Chinakali is ook een gerecht dat veel wordt gegeten in Georgië. Het is deeg met een vulling van gehakt, uien, koriander, peterselie en rode peper. Meestal wordt het deeg niet gegeten. Men snijdt het alleen open en eet dan de vulling die erin zit.

Supras

De Georgiërs zijn dol op feestjes. Deze noemen ze Supras. Er wordt dan heel uitgebreid gegeten en gekookt voor een grote groep mensen. Er wordt dan vaak uren gegeten en de mensen zijn soms wel dagen van tevoren bezig met de voorbereidingen. Er hoeft niet eens een echte reden voor een feestje te zijn: het samenzijn en het eten wordt al als belangrijk gezien.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de georgische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch georgische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Georgische ingrediënten

In de Georgische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Georgische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Georgie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit georgie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven