Grenadaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit grenada? Kijk dan bij al onze
Grenadaanse recepten.
Ontbijt
In Grenada wordt als ontbijt Ackee gegeten. Dit is een plant die veel voorkomt in het land. De vrucht van deze plant is oranje en heeft zwarte zaden. De vrucht bevat veel vitamines en smaakt een beetje naar roerbakei. Er wordt vaak melk bij gedronken.
Lunch en diner
Voor zowel de lunch als het diner wordt er doorgaans vrij uitgebreid. Een maaltijd bestaat meestal uit vis met een salade. De vis kan worden gestoofd of gebakken en wordt vaak in het land zelf gevangen. In de salades kunnen tropische vruchten worden gebruikt, maar ook tomaten en pepers. Als drinken worden er meestal cocktails bij de lunch of het avondeten gekozen. Er zijn allerlei verschillende cocktails die worden gedronken. Er zijn ook mensen die wijn drinken bij het eten.
Typische Grenadese gerechten
In Grenada vind je in de keuken een mengeling van invloeden. De Britse, Franse, Afrikaanse en Caraïbische keuken zijn veelvuldig in Grenada te vinden. Toch zijn er ook veel gerechten die echt typisch bij Grenada passen. Zo heb je bijvoorbeeld Ile Mest. Dit is het nationale gerecht van het land. Het is een schotel die bestaat uit kip,vlees, kokos en verschillende specerijen. Wat ook veel wordt gegeten is Jerk chicken wings. Dit is kip en deze wordt op smaak gebracht met verschillende specerijen. Denk aan tijm, kanaal, nootmuskaat, sojasaus en zwarte peper. De soep die vooral vaak wordt gegeten is Callaloo. Deze soep wordt gemaakt van de Callaloobladeren, spinazie en okra. De soep wordt met advocado geserveerd.
Fruit
Er wordt in Grenada erg veel fruit gegeten. Er zijn heel erg veel fruitsoorten die worden gegeten. Denk aan watermeloenen, mango's, bananen, kokosnoten, grapefruit, ananas, papaya's en passievruchten. Deze vruchten worden in gerechten gebruikt, maar ook als tussendoortjes.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de grenadaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch grenadaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Grenadaanse ingrediënten
In de Grenadaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Kaneel
Heel bekend is het gebruik van kaneel bij appelgerechten, zoals in de appeltaart of over de appelmoes. Kaneelstokjes geven extra smaak aan siroop, (chocolade)melk of koffie. D ... - Kip
Een hele kip kan op veel manieren bereid worden: aan het spit in de oven, onder de grill, gebakken, gebraden, roosteren, in (een braadzak) de oven, in een braadpan bereid. Je ... - Spinazie
Spoel de spinazie goed schoon in koud water. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet of leg ze op een schone theedoek. De harde nerf moet u verwijderen. Dat doet u door het ...
De 10 laatste Grenadaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Grenada op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit grenada!