Iraakse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit irak? Kijk dan bij al onze
Iraakse recepten.
Ontbijt in Irak
Het ontbijt in Irak bestaat uit een warme maaltijd. Heel veel mensen slaan het ontbijt over en eten pas in de middag. Het drinken tijdens het ontbijt bestaat vaak uit koffie of thee. Ook vruchtensappen worden nog wel eens gedronken.
Lunch en diner
De lunch en het diner lijken heel erg op elkaar in Irak. Eerst wordt er soep gegeten. Deze wordt uit de kom gedronken, zonder gebruik te maken van een lepel. De maaltijden zelf hebben eerst een hoofdgerecht en daarna een salade een tarwebrood dat de naam khubaz. Ook wordt er fruit bij het brood gegeten. De maaltijden zijn vaak heel erg feestelijk en er wordt veel tijd in gestoken. Zowel in het eten zelf als de bereiding ervan.
Typisch Irakese gerechten
De Irakese geschiedenis gaat erg ver terug. Er zijn veel invloeden terug te vinden van de keukens in het Midden-Oosten, zoals Syrië, Iran en Jordanië. Er zijn ook veel traditionele gerechten, zoals Dolma. Dolma zijn bananenbladeren die worden gevuld met verschillende groentes. Denk bijvoorbeeld aan aubergine, paprika, ui en courgettes. Kebab is ook een gerecht dat veel in Irak wordt gegeten. Al Helawat Jazr is een gerecht dat bestaat uit geraspte wortelen, kardemon, melk, suiker en citroen. Het gerecht wordt vaak gereserveerd met noten en rozijnen. Een ander gerecht is Jizer M´tubuq. Hier zitten wortelen, rijst en ui. Er worden ook verschillende specerijen toegevoegd. Het gerecht wordt in één pan klaargemaakt.
Drinken in Irak
Veel mensen in Irak zijn aanhangers van het Islamitische geloof en daarom vind je maar weinig alcohol in de Irakese keuken. Wel worden er veel vruchtensappen gedronken. Ook wordt er regelmatig thee of koffie in Irak gedronken.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de iraakse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch iraakse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Iraakse ingrediënten
In de Iraakse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ... - Wortelen
Worteltjes zijn rauw lekker in salades of als extra toevoeging op de boterham. U kunt de wortel raspen, of in fijne reepjes snijden. Rauwe worteltjes zijn ook lekker als hapje ...
De 10 laatste Iraakse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Irak op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit irak!