Keniaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit kenia? Kijk dan bij al onze
Keniaanse recepten.
Ontbijt in Kenia
Het ontbijt in Kenia is erg simpel en bestaat meestal alleen uit brood met boter en wat koffie. In sommige streken wordt er thee gedronken bij het ontbijt. Ook wordt er nog wel eens een gebakje gegeten bij het ontbijt dat mandazi. Dit is heel zoet deeg en lijkt een beetje op een donut. Er zit echter geen suiker op.
Lunch
De lunch in Kenia is de belangrijkste maaltijd van de dag en er worden verschillende schotels genuttigd. Alle schotels worden tegelijkertijd geserveerd, zodat de mensen kunnen pakken waar ze zin in hebben. Er is enorm veel keuze, zoals aardappelen, vlees, groentes, vis en salades. Er wordt vaak meerdere uren gegeten en men neemt er dus echt de tijd voor.
Typische Keniaanse gerechten
In Kenia vind je veel invloeden van andere landen, zoals Groot-Brittannië en andere Afrikaanse landen. Ook zijn er invloeden van de Afrikaanse inheemse stammen. Toch heeft Kenia een hele eigen keuken en eigen gerechten. Het gerecht dat het meeste wordt gegeten is Ugali. Dit is een mengsel van maïs en water en wordt meestal met de hand gegeten. Een ander traditioneel gerecht is Sukuma wiki. Dit wordt meestal gegeten wanneer de Kenianen hun loon krijgen. Het heeft spinazie, stukjes vlees, tomaat en paprika. Het wordt gegeten met rijst en bakbanaan. Kachumbari is een gerecht dat wordt gemaakt van paprika, ui, kool en tomaten. Er zit een dressing bij van citroen en koriander.
Apart vlees
De Kenianen eten talloze vleessoorten, zoals rundvlees, varkensvlees, kippenvlees en geitenvlees. Behalve dit vlees heb je in Kenia ook bijzondere vleessoorten. Zo wordt er heel vaak het vlees van zebra’s gegeten. Ook struisvogel en krokodil wordt regelmatig gegeten in Kenia.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de keniaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch keniaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Keniaanse ingrediënten
In de Keniaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Maïs
U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan besche ... - Paprika
Paprika’s kunt u rauw consumeren. Wilt u de paprika gebruiken voor garnering in een koude salade? Was dan eerst de paprika en snijd hem in ringen en verwijder dan de zad ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
De 10 laatste Keniaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Kenia op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit kenia!