Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Keniaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit kenia? Kijk dan bij al onze Keniaanse recepten.

Ontbijt in Kenia

Het ontbijt in Kenia is erg simpel en bestaat meestal alleen uit brood met boter en wat koffie. In sommige streken wordt er thee gedronken bij het ontbijt. Ook wordt er nog wel eens een gebakje gegeten bij het ontbijt dat mandazi. Dit is heel zoet deeg en lijkt een beetje op een donut. Er zit echter geen suiker op.  

Lunch

De lunch in Kenia is de belangrijkste maaltijd van de dag en er worden verschillende schotels genuttigd. Alle schotels worden tegelijkertijd geserveerd, zodat de mensen kunnen pakken waar ze zin in hebben. Er is enorm veel keuze, zoals aardappelen, vlees, groentes, vis en salades. Er wordt vaak meerdere uren gegeten en men neemt er dus echt de tijd voor.  

Typische Keniaanse gerechten

In Kenia vind je veel invloeden van andere landen, zoals Groot-Brittannië en andere Afrikaanse landen. Ook zijn er invloeden van de Afrikaanse inheemse stammen. Toch heeft Kenia een hele eigen keuken en eigen gerechten. Het gerecht dat het meeste wordt gegeten is Ugali. Dit is een mengsel van maïs en water en wordt meestal met de hand gegeten. Een ander traditioneel gerecht is Sukuma wiki. Dit wordt meestal gegeten wanneer de Kenianen hun loon krijgen. Het heeft spinazie, stukjes vlees, tomaat en paprika. Het wordt gegeten met rijst en bakbanaan. Kachumbari is een gerecht dat wordt gemaakt van paprika, ui, kool en tomaten. Er zit een dressing bij van citroen en koriander.  

Apart vlees

De Kenianen eten talloze vleessoorten, zoals rundvlees, varkensvlees, kippenvlees en geitenvlees. Behalve dit vlees heb je in Kenia ook bijzondere vleessoorten. Zo wordt er heel vaak het vlees van zebra’s gegeten. Ook struisvogel en krokodil wordt regelmatig gegeten in Kenia.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de keniaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch keniaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Keniaanse ingrediënten

In de Keniaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Keniaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Kenia op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit kenia!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven