Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Koeweitse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit koeweit? Kijk dan bij al onze Koeweitse recepten.

Ontbijt in Koeweit

Het ontbijt in Koeweit is vrij simpel en bestaat doorgaans uit brood, boter en wat eieren. Als drinken wordt er gekozen voor koffie of thee. Veel mensen slaan het ontbijt tevens over en eten pas in de middag uitgebreid.  

Lunch

De lunch is in Koeweit de meest belangrijke maaltijd van de dag. Er wordt heel uitgebreid gegeten en er is veel eten, omdat de gezinnen in Koeweit erg groot zijn. Ook zijn gasten altijd welkom, gezien de grote hoeveelheid eten. Er zijn talloze soorten schotels en vaak wordt dit gecombineerd op tafel gezet, zodat iedereen zelf kan kiezen wat ze willen eten. Er wordt vaak uren gegeten en ook in de bereiding zit veel tijd. Bij het eten drinkt men vaak koffie.

Typische Koeweitse gerechten

Koeweit heeft veel invloeden uit andere landen. Je komt er met name de Indische, Arabische en Perzische invloeden tegen. Ondanks al deze invloeden zijn er in Koeweit ook veel traditionele Koeweitse gerechten. Het nationale gerecht is Qouzi. Dit wordt bereid met geroosterd lam, rijst, eieren en verschillende specerijen. Biryani is rijst die vrij sterk is gekruid en hierdoor best pittig is. Er wordt puree bij gegeten waar kaneelsuiker doorheen zit. Zalabia is ook een lekker gerecht, dat bestaat uit gebakken deeg. Het deeg wordt gebakken in een soort siroop. Deze siroop is gemaakt van saffraan en citroen. Er wordt vaak rijst bij geserveerd.

Drinken in Koeweit

In Koeweit wordt heel erg veel koffie gedronken. Deze koffie wordt bij mensen thuis gebrouwen. Het is een traditionele koffie die wat anders smaakt dan de Italiaanse koffie. Behalve koffie wordt er ook thee gedronken. Tevens drinken de mensen vaak vruchtensappen. Alcohol is er ook wel, maar wordt doorgaans veel minder gedronken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de koeweitse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch koeweitse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Koeweitse ingrediënten

In de Koeweitse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Koeweitse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Koeweit op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit koeweit!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven