Koeweitse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit koeweit? Kijk dan bij al onze
Koeweitse recepten.
Ontbijt in Koeweit
Het ontbijt in Koeweit is vrij simpel en bestaat doorgaans uit brood, boter en wat eieren. Als drinken wordt er gekozen voor koffie of thee. Veel mensen slaan het ontbijt tevens over en eten pas in de middag uitgebreid.
Lunch
De lunch is in Koeweit de meest belangrijke maaltijd van de dag. Er wordt heel uitgebreid gegeten en er is veel eten, omdat de gezinnen in Koeweit erg groot zijn. Ook zijn gasten altijd welkom, gezien de grote hoeveelheid eten. Er zijn talloze soorten schotels en vaak wordt dit gecombineerd op tafel gezet, zodat iedereen zelf kan kiezen wat ze willen eten. Er wordt vaak uren gegeten en ook in de bereiding zit veel tijd. Bij het eten drinkt men vaak koffie.
Typische Koeweitse gerechten
Koeweit heeft veel invloeden uit andere landen. Je komt er met name de Indische, Arabische en Perzische invloeden tegen. Ondanks al deze invloeden zijn er in Koeweit ook veel traditionele Koeweitse gerechten. Het nationale gerecht is Qouzi. Dit wordt bereid met geroosterd lam, rijst, eieren en verschillende specerijen. Biryani is rijst die vrij sterk is gekruid en hierdoor best pittig is. Er wordt puree bij gegeten waar kaneelsuiker doorheen zit. Zalabia is ook een lekker gerecht, dat bestaat uit gebakken deeg. Het deeg wordt gebakken in een soort siroop. Deze siroop is gemaakt van saffraan en citroen. Er wordt vaak rijst bij geserveerd.
Drinken in Koeweit
In Koeweit wordt heel erg veel koffie gedronken. Deze koffie wordt bij mensen thuis gebrouwen. Het is een traditionele koffie die wat anders smaakt dan de Italiaanse koffie. Behalve koffie wordt er ook thee gedronken. Tevens drinken de mensen vaak vruchtensappen. Alcohol is er ook wel, maar wordt doorgaans veel minder gedronken.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de koeweitse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch koeweitse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Koeweitse ingrediënten
In de Koeweitse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Kip
Een hele kip kan op veel manieren bereid worden: aan het spit in de oven, onder de grill, gebakken, gebraden, roosteren, in (een braadzak) de oven, in een braadpan bereid. Je ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ... - rozijnen
Rozijnen kunnen gebruikt worden voor een groot aantal recepten. Die rozijnen geven aan veel gerechten en desserts een extra beetje smaak, geur en kleur. Je kunt ze ook zo eten ... - Saffraan
U hebt slechts één draadje saffraan nodig om een liter water in een uur diepgeel te kleuren. Saffraan smaakt goed bij gevogelte, soep, kerrieschotels en couscous ...
De 10 laatste Koeweitse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Koeweit op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit koeweit!