Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Maleisische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit maleisie? Kijk dan bij al onze Maleisische recepten.

Ontbijt in Maleisië

Het ontbijt in Maleisië is best uitgebreid en bestaat uit verschillende rijstgerechten, pannenkoeken en gebakken eieren. Als drinken wordt er vooral voor koffie of thee gekozen. Bij het ontbijt in Maleisië wordt ook veel fruit gegeten. Vooral de Durian is erg geliefd. Deze stinkt heel erg, maar smaakt vrij zoet.

Lunch of avondeten

Zowel de lunch als het avondeten in Maleisië bestaat uit een warme maaltijd. Er wordt vrijwel altijd rijst gegeten bij de gerechten. Er wordt tevens veel vis gegeten, maar vlees en vegetarische gerechten zijn er ook in overvloed. Heel soms wordt er soep vooraf gegeten, maar dit komt niet heel vaak voor. Als nagerecht zijn er verschillende mogelijkheden, zoals gebak of ijs. Als drinken wordt er vaak limonade, bronwater of thee gedronken bij het avondeten.

Typische Maleisische gerechten

De Maleisische keuken is een mengeling van Indiase, Chinese, Engelse, Portugese en Maleisische invloeden. Er zijn zelfs wat Nederlandse invloeden te vinden in de Maleisisch keuken. Er zijn veel gerechten die veel worden gegeten in Maleisië, zoals Loh Bak. Dit is een Chinees gerecht met fijngehakte stukjes rundvlees. Het wordt gebakken en met chilisaus gegeten. Gado-gado is van oorsprong een gerecht uit India en bestaat uit taugé, komkommer, tahoe en gekookte eieren. Het wordt gegeten met rijst en ook vaak nog met pindasaus erbij. Laska is ook een gerecht dat uit India komt. Het is een soep met kokosmelk, kippenvlees en taugé. Het kan ook worden gegeten met garnalen in plaats van kippenvlees. Nasi goreng is gebakken rijst dat wordt geserveerd met vis, eieren en saté.

Drinken in Maleisië

In Maleisië wordt erg veel thee gedronken. In de thee wordt meestal melk gedaan met een zoete smaak. De thee wordt ook daadwerkelijk in Maleisië zelf geproduceerd en smaakt dan ook erg vers. Er wordt ook bier en cocktails gedronken, maar niet in alle streken. De islamitische streken zijn alcoholvrij. Tevens zijn er erg veel vruchtensapjes.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de maleisische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch maleisische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Maleisische ingrediënten

In de Maleisische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Maleisische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Maleisie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit maleisie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven